Børnenes Naturtale

Børns håb, drømme og ønsker for naturen

Som opvarmning til Naturmødet er alle 4. og 5. klasser fra folke-, fri- og privatskoler i Hjørring Kommune inviteret til Naturmødets børneinddragelsesprojekt BØRNENES NATURTALE: et undervisningsforløb om børns håb, drømme og ønsker for naturen.

Børnenes stemme lyder på Naturmødet 2024. 40 børnetaler fordelt på 11 klasser er med i Naturmødets børneinddragelsesprojekt BØRNENES NATURTALE:

Et undervisningsforløb om børns håb, drømme og ønsker for naturen.

"Børnenes Naturtale 2024" er et undervisningsforløb på 4-6 lektioner. Børnene bliver gode til at skrive taler om natur og hvad den betyder for dem, optage talerne på video og sende dem ind til en konkurrence og endda få chancen for at holde talen live ved åbningen af Skoleprogrammet på Naturmødet 2024 i Hirtshals! 

Undervisningsforløbet fokuserer på at udvikle elevernes sprogfærdigheder og forståelse for natur og miljø.

I fremtiden er det børnene, der skal arve naturen. Det er derfor vigtigt, at deres budskaber bliver hørt.   

Klasserne deltager i en konkurrence, hvor vinderen kåres som Børnenes Naturtale 2024. Men selvom man ikke vinder, har alle noget vigtigt på hjerte, som vi gerne vil hjælpe med at dele.

Vi klipper citater ud fra alle taler og sætter sammen i en video fuld af elevernes håb, drømme og ønsker for naturen.

Nogle af talerne vil også blive vist i fuld længde som optakt til Naturmødet.

Vinderklassen får besøg af Vicky Knudsen, som laver en spændende og sjov dag om natur sammen med eleverne. Vinderklassen får også en bogkasse med nogle af Vickys lærerige børnebøger og får æren af at holde deres tale live ved åbningen af Skoleprogrammet på Naturmødet den 24. maj 2024 i Hirtshals. Vindertalen overrækkes personligt til Miljøministeren, som kan bringe børnenes stemme ind på Christiansborg. 

Vær med og varm op til Naturmødet 2024 
Undervisningsforløbet er også en oplagt måde at forberede jeres deltagelse i Naturmødet Skoleprogram, hvor 800 skolebørn fra kommunens 4. og 5. klasser plejer at være med i masser af sjove og lærerige aktiviteter under Naturmødet. Husk tilmelding til Skoleprogrammet fra den 21. april.

Vigtige datoer

8. marts Deadline for tilmelding af klasse
15. april Deadline for indsendelse af video
24. maj Naturmødets Skoleprogram

Se Vickys invitation til lærerne

Vind et besøg af Vicky Knudsen

Vinderklassen får besøg af naturformidler Vicky Knudsen. Hun kommer og laver en spændende og sjov dag om natur sammen med eleverne + en bogkasse med nogle af Vickys lærerige børnebøger.

Undervisningsmateriale

Indeholder lærervejledning, undervisningsforløb, lærerark, elevark og samtalekort.

Hent

Tilmeld din klasse

Der er lukket for tilmelding til Børnenes Naturtale 2024.