Glæd dig! Programmet for Naturmødet 2024 tager form

Publiceret 07-12-2023

På Naturmødet vil vi hellere snakke løsninger end høre på fine skåltaler. Og det kan du godt glæde dig til igen i 2024. Deadline for at komme med forslag til hvad vi skal snakke om på Naturmødet 2024 er nemlig udløbet og uden at røbe for meget kan vi godt afsløre at det er et stærkt felt med mange forskellige aktører, der ligger i forslagskassen.

Der tegner sig et billede af et mangfoldigt program med mange aktuelle og forskellige emner indenfor biodiversitet, naturforvaltning, vand, klima, natur & friluftsliv, kultur & sundhed, land- og skovbrug, energi og arealanvendelse.

I løbet af december mødes Udvælgelsesgruppen, som er dem der har til opgave at gennemlæse de mange forslag til debatter, som hvert sendes ind til Naturmødet, og deriblandt finde årets debatter på Naturmødet. De udvalgte debatter skal være med til at sikre, at Naturmødet fortsat er et dagsordenssættende fællesskab, hvor vi alle bidrager. Og at Naturmødet er for alle. Vi glæder os til i det nye år at kunne afsløre programmet for Naturmødet 2024.

Her kan du kan læse mere om Udvælgelsesgruppens vurderingskriterier.

Naturmødet 365 – naturens eget folkemøde hele året

I 2024 skruer vi op for ambitionerne med at holde gang i naturdebatten året rundt. Det er Naturmødets målsætning at være et dagsordenssættende fællesskab, hvor alle bidrager til at sætte naturen på den nationale politiske dagsorden. Og til at sætte dagsordenen for naturdebatten i Danmark.

Med Naturmødet 365 er det tanken, at åbningstid og målgruppe udvides til at gælde hele året og for alle, der er interesserede i natur. Naturmødet 365 er den formidlingsplatform, der skal skabe nærværende naturdebat og naturformidling året rundt og i alle hjørner af landet.

Naturmødet 365 består af Naturmødets nuværende platforme og kanaler som Facebook-siden, Instagram, LinkedIn og Twitter, vores hjemmeside og vores YouTube og vores nyhedsbreve.

Men vi vil også etablere ”pop-up-events” flere gange om året, hvor vi kan dykke ned i en aktuel problemstilling og komme hele vejen rundt sammen med udvalgte samarbejdspartnere og meningsdannere på naturområdet.

I 2024 “popper” Naturmødet bl.a. op til et studentersymposium for studerende fra landets universiteter. Naturmødet er arrangør sammen med Biodiversitetssymposiet og universiteterne. En spændende dag med oplæg og workshops. Dagen afsluttes med “Jan og monopolet”, hvor Naturmødets moderator Jan Falkentoft fra DR P1 inviterer et naturekspertpanel på scenen, som hjælper publikum med at løse deres naturdilemmaer. Naturdilemmaerne kan være alt, lige fra hvordan der bliver plads til både mennesker og insekter i ens hjem, hvis man er bange for edderkopper - til nabostridigheder om vilde haver kontra robotplæneklipperen. Det bliver spændende at høre de gode, sjove og kreative løsninger, som panelet finder på - vi garanterer god underholdning, og forhåbentlig bliver man lidt klogere!

Naturmødets podcast – ”På Naturens Vegne”

Hvis du har brug for at lytte til lidt natur i hverdagen, så kan vi anbefale vores podcast ”På Naturens Vegne”. Her kan du nemlig finde inspiration til aktuelle emner om natur.

Lyt med her eller i din foretrukne podcast-app

Deltag på Naturmødet

Naturmødets debatprogram er i stor udstrækning skabt af de mange organisationer og andre aktører fra hele landet, som året rundt brænder for naturen, og som derfor er de bedste til at bidrage med aktuelle og kvalificerede debatter og oplæg.

Som aktør kan du deltage i Naturmødet på flere måder. Du kan: 

  • Booke en stand i The Village (deadline 9/2-24), hvor du f.eks. selv kan
    • Vise naturformidling i alverdens formater
    • Arrangere debatter og/eller foredrag 
  • Tilmelde en eller flere aktiviteter til Explore, som er Naturmødets outdoor aktivitetsområde (deadline 3/5-24)
  • Deltage som frivillig (deadline 1/3-24)

Se her, hvordan du deltager som aktør

Eller se her hvordan du tilmelder dig som frivillig