Sådan tilmelder du dig

Foto: Hans Ravn

Naturmødets frivillige er Naturmødets DNA!

Naturmødets frivillige er hele kernen i Naturmødet. Og de gør en kæmpe forskel før, under og efter Naturmødet. Så har du lyst til at bruge dine unikke evner til at skabe større fokus på naturen og biodiversiteten i Danmark, og brænder dit hjerte for det gode, sande og skønne og at løfte i flok? Eller er du blot interesseret i frivillig eventplanlægning og udførelse? Og vil gerne have lidt guf på CV´et?

Hvis ja, så er det dig, vi leder efter til Naturmødet den 23.-25. maj 2024.

Naturmødet er en stor årlig event i Hirtshals med over 30.000 besøgende fordelt over 3 dage i maj måned. I disse dage er der et utal af programpunkter, debatter, koncerter og aktiviteter, som danner rammerne for skabelsen af den nuværende og fremtidige naturudvikling og dagsorden i Danmark. Og det kan DU være med til at sætte dit personlige præg på.

Som frivillig på Naturmødet kan du løse opgaver som:

Sceneansvarlig:
Det er din opgave at sørge for, at alt glider som det skal ved din respektive scene, og at alle har, hvad de skal bruge. Du hjælper sceneværterne, der primært tager sig af gæsterne på scenerne.

Runner:
Har du fået en tjans som runner, så bliver du puttet ind i vagtplanen der, hvor der er ledige opgaver eller eksempelvis sygemeldinger.

Informationsmedarbejder i Infovogn:
I infovognen guider man gæsterne og svarer på spørgsmål om Naturmødet. Det kan være spørgsmål om at finde rundt, om programmet og om Hirtshals i al almindelighed.

Hjælper i Frivilligcentret:
Her står du i skranken og hjælper med at tjekke de andre frivillige ind, udlevere radioer og andet udstyr. Det kan også være som hjælper i køkkenet.

Infoguide ved afspærringer m/u let rengøring:
Her har du en vagt ved vejspærringerne ind til Hirtshals by. Du kan samtidig have fået en tjans som informationsvært eller stå for let rengøring af Naturmødets toiletter.

Affalds- og hapsemedarbejder:
Dine opgaver indebærer at tømme Naturmødets skraldespande, gå rundt med hapsere og holde området rent og pænt.

Hjælper til oprydning og nedtagning (søndag den 26. maj):
Vi begynder allerede lørdag sen eftermiddag med at rydde op efter Naturmødet. Men vi vil gerne bruge DIN hjælp søndag den 26.maj i tidsrummet kl. 8.30-15.30 til nedtagning og oprydning i Hirtshals. Du får en briefing fra morgenstunden på, hvilke konkrete opgaver, der skal løses denne dag.

Læs mere i Frivillighåndbogen om opgaverne og få praktisk info om det at være frivillig på Naturmødet. Uanset hvilke opgaver, du varetager, vil du aldrig skulle løse dem alene, og du vil altid have mindst én medfrivillig at støtte dig til.
Du vælger selv, om du deltager alle dage torsdag-fredag-lørdag under selve Naturmødet eller bare en enkelt dag. Du får naturligvis fuld forplejning under din vagt. Og så slutter vi vores fælles indsats af lørdag aften med fællesspisning og social hygge.

Husk, du skal være over 15 år for at være frivillig alene. Men man må gerne tilmelde sig sammen med en forælder og have vagt sammen, hvis man er yngre end 15 år.
Har du spørgsmål, så ring eller skriv til Naturmødets frivilligkoordinator Bolette på 41 93 71 53 eller bfh@hjoerring.dk. Vi glæder os til at høre fra dig

Billede af Bolette Falbe-Hansen

Bolette Falbe-Hansen

Proces- og udviklingskonsulent
Tlf. 41 93 71 53

bfh@hjoerring.dk

Fundraiser, frivilligkoordinator og kommunikationsansvarlig.

Vidste du at...

1.
...Naturmødet – naturens eget folkemøde – bliver holdt i Hirtshals? Blandt andet fordi byen ligger nærmest midt ude i den vilde natur på kanten af det store Vesterhav, de åbne vidder og plantagen.

2.
...Naturmødet blev afholdt første gang i 2016? Så vi nærmer os et 10 års jubilæum…

3.
...omkring 30.000 mennesker (over tre dage) besøgte og var en del af Naturmødet 2023? Så der var godt gang i alle debatterne, aktiviteterne og alle oplevelserne om natur.