Statsministeren åbner Naturmødet 2023

Publiceret 08-05-2023

Hele fire ministre tjekker ind, når Naturmødet torsdag den 11. maj for 8. gang slår dørene op til naturens eget folkemøde i Hirtshals.

I år bliver det ingen ringere end landets statsminister, der skyder mødet i gang kl. 14.00 i Thunderdome. Mette Frederiksen holder åbningstalen i selskab med forperson for Biodiversitetsrådet Signe Normand. Efter åbningen vil statsministeren besøge forskellige stande på Naturmødet.

Kl. 15.00 er det miljøminister Magnus Heunicke, der åbner ungdomsscenen Roots sammen værterne Tobias Sandfeld og Lene Bech Sanderhoff.

Senere ankommer et bredt udsnit af kollegerne fra Christiansborg - herunder minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen og transportminister Thomas Danielsen.

Kl. 17.00 er der naturpolitisk topmøde i Thunderdome. Paneldeltagerne er: Pia Olsen Dyhr (SF), Mai Villadsen (EL), Martin Lidegaard (RV), Torsten Gejl (AL), Per Larsen (K), Ole Birk Olesen (LA), Magnus Heunicke (S), Nick Zimmermann (DF), Kim Edberg Andersen (NB), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V).

Debatten styres i år af moderator Tine Gøtzsche.

- Vi er rigtig glade for og stolte over, at statsministeren åbner årets Naturmøde – og for den politiske deltagelse i øvrigt. Vi ser det som en blåstempling af Naturmødet som en seriøs platform for den danske naturdebat, siger chef for Naturmødet, Leif Lund Jakobsen.

Stort og varieret program

Årets program kommer vidt omkring. Naturmødets fem scener sikrer, at der er noget for enhver smag, og der er aktiviteter for børn og voksne i alle aldre. Udover de faglige og politiske debatter bliver der mulighed for at dykke ned i havet, blive klogere på naturens rolle for vores mentale sundhed, deltage i vulvaquizzen, kåre Danmarks bedste naturformidler, rode med lort og døde dyr, møde en rigtig heks og meget meget mere.

80 organisationer og foreninger har booket stand i The Village - Naturmødets naturlige centrum. Her kan man opleve endnu flere debatter, workshops og andre spændende aktiviteter.