Naturmødet 2023 slår alle forventninger

Publiceret 15-05-2023

Naturens eget folkemøde takkede lørdag af for i år som det bredeste og mest velbesøgte møde til dato.

Det er svært at få armene ned oven på tre dage med sol, ministerbesøg og masser af glade gæster i Hirtshals. Årets møde har budt på den hidtil bredeste palette - både når det gælder indhold og publikum.

Udover den høje kvalitet i de mange debatter og den flotte politiske opbakning, har de mere end 80 stande været med til at højne gæsternes oplevelse på Naturmødet.

Og det glæder formanden for Naturmødet:

- Vi havde høje forventninger, og de er i den grad blevet indfriet. På aktørsiden har organisationer og foreninger både til lands og til vands budt ind med et væld af spændende aktiviteter om natur og biodiversitet, og vi kan se at publikum kvitterer. Naturmødet er for alle - ligesom naturen, siger borgmester Søren Smalbro.

Chefen for Naturmødet, Leif Lund Jakobsen, er imponeret over aktivitetsniveauet i standområdet:

- Standene skal have stor ros, for de er blevet rigtig gode til at invitere publikum indenfor og engagere dem. Og samtidig oplever vi også, at publikum i stigende grad er nysgerrige og gerne vil lytte og lære. Det giver en fantastisk grobund for de samtaler, som er kernen i ethvert folkemøde, siger Leif Lund Jakobsen.

I år har de unge for alvor taget Naturmødet til sig - både som aktører på Naturmødets scener og stande og som publikum. Som eksempel var det den 22-årige NaturTikTokker Emil Poulsen, der vandt prisen som Danmarks Bedste Naturformidler 2023.

Det flotte vejr har også været med til at trække publikumstallet i vejret. Naturmødet anslår, at op mod 35.000 mennesker har besøgt Naturmødet i løbet af de tre dage. Oplevelsen er, at gæsterne kommer fra alle egne af landet og har brugt længere tid på deres besøg i år.

- Naturmødet er kommet for at blive. Det har vokset sig fast i Hirtshals og det er vi glade for, siger formand Søren Smalbro.

Næste års Naturmøde finder sted 23.-25. maj 2024.