Naturmødet 2022 er i gang

Publiceret 19-05-2022

Efter to år i coronaens skygge er Naturmødet endelig tilbage i fysisk form. Online debatterne er udskiftet med live debatter og tre dages naturoplevelser og aktiviteter i og omkring Hirtshals.

Kort over Naturmødet 2022
Igen i år oplever Naturmødet stor opbakning fra ministre, partiledere, organisationer og foreninger, der har valgt at stemple ind på Naturmødet for at snakke biodiversitet og naturforvaltning.
 
Christiansborg møder talstærkt op.
Det sker bl.a. på partilederrunden, hvor partilederne fra Christiansborg debatterer højaktuelle naturpolitiske emner under temaet Bro eller barriere. Politikerne får mulighed for at sætte ord på deres visioner på natur- og miljøområdet, og Naturmødets faste korps af moderatorer står for at lede parterne i retning af konkrete handlinger og aftaler. 
Vi kan præsentere en talstærk deltagelse i årets Partilederunde og Miljøordførerdebat: Lea Wermelin (S), Jakob Ellemann-Jensen (V), Pernille Vermund (NB), Mai Villadsen (EL), Morten Messerschmidt (DF), Pia Olsen Dyhr (SF), Franciska Rosenkilde (Alt), Sofie Carsten Nielsen (RV), Carsten Bach (LA), Mona Juul (K), Sikandar Siddique (AL), Peder Hvelplund (EL), Rasmus Nordquist (SF), Anne Honoré Østergaard (V), Torsten Gejl (AL), Zenia Stampe (RV), Mona Juul (K) og Susanne Zimmer (FG).
 
Politisk, fagligt og folkeligt fokus
På Naturmødets syv scener kan man opleve hele 143 debatter og oplæg med politisk, fagligt og folkeligt fokus. Temaerne er bl.a. biodiversitet, natursyn, arealanvendelse, bynatur, havmiljø, mennesker i naturen, natur og klima, natur og landbrug, naturnationalparker, vandløb, vilde haver og meget andet. 
75 organisationer og foreninger har booket stand i The Village - Naturmødets naturlige centrum. Her kan man opleve endnu flere debatter, workshops og andre spændende aktiviteter.
Explore danner rammen for alle de aktiviteter, som finder sted rundt omkring i Hirtshals og omegn. Her kan man bl.a. komme på fugleture, deltage i spændende og lærerige aktiviteter i skoven og på stranden. Der er noget for en hver smag, og der er aktiviteter for både børn og voksne i alle aldre. 
Målet er, at alle, der deltager på Naturmødet, går derfra med ny viden og inspiration til at gøre en forskel for naturen.
 
Naturmødet er tilbage i topform
Leder af Naturmødet, Leif Lund Jakobsen, glæder sig over den store opbakning efter to års nedtonede udgaver af Naturmødet:
- Vi er rigtig glade for at se, at interessen for den danske naturs ve og vel er intakt. Vi oplever stort engagement hos vores aktører og samarbejdspartnere, og det alsidige program afspejler interessen fra både politisk, faglig og folkelig side. Jeg tør godt love, at Naturmødet 2022 er tilbage i topform, lyder det fra Naturmødets leder.
Naturmødet slutter lørdag den 21. maj kl. 16.00