Naturmødet takker for i år

Publiceret 31-05-2021

Et veloverstået online og fysisk Naturmøde 2021 markerer overgangen til et mere åbent Danmark ovenpå mere end et år med corona – og interessen for naturen er ikke blevet mindre.

Billede af Naturmødet 2021 i Hirtshals

Fysiske begivenheder har efterhånden længe stået i skyggen af online mødeformer.

Men Naturmødet 2021, som i år også tog imod fysiske gæster i Hirtshals, markerede en forsigtig tilbagevenden til folkemøderne før corona. Årets Naturmøde var en hybrid mellem online og live, og selv om langt de fleste deltagere fulgte med bag skærmen, lykkedes det alligevel at få lidt af den velkendte naturmøde-ånd tilbage i Hirtshals.

Her kunne man som gæst både opleve hele repertoiret af spændende naturdebatter på den fysiske scene – Green Room, komme i dialog med politikere, eksperter og andre naturinteresserede og høre god musik. De velkendte værter Mette Walsted Vestergaard, Anders Lund Madsen, Vicky Knudsen og Jan Falkentoft tog sammen med et nyt ansigt i Naturmøde-regi, Lene Bech Sanderhoff, imod de mange videbegærlige og diskussionslystne naturentusiaster, der enten gæstede Naturmødet i Hirtshals eller deltog hjemmefra på den online Thunderdome-scene og på Walk-and-Talks rundt omkring i den vendsysselske natur.

Søndagens program var sammensat af foreninger, organisationer m.v. og bestod af 28 spændende events – alle online. Det anslås, at mere end 15.000 fulgte med hjemmefra og live fra Hirtshals, og selvom det ikke måler sig med deltagelsen i et mere ’normalt’ Naturmøde, er borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt, godt tilfreds med årets møde: – Vi længes alle efter at komme ud og opleve noget, og det var rart i år at mærke, at optimismen og livet før corona så småt begynder at vende tilbage. Efter to år med et Naturmøde i coronaens skygge ser vi nu frem mod Naturmødet 2022, hvor vi forhåbentlig igen kan mødes som før i Hirtshals, siger Arne Boelt.

Skolebørn på Naturjagt

I år var der skruet op for børnenes deltagelse på Naturmødet. Fredag formiddag deltog 3.600 skolebørn i Den Store Naturjagt, hvor skoleklasser over hele landet blev sendt ud for at finde arter i deres lokale natur. De mange spændende fund blev på underholdende vis bedømt af naturformidlerne Vicky Knudsen og Anders Østerby – og det hele blev livestreamet ud til de deltagende skoler. NaTour, Naturmødets rullende platform, dannede fredag aften ramme om de unges stemme i naturdebatten. Gennem poesi, teater, musik og debat kom studerende, højskoleelever og unge kunstnere med deres bud på, hvordan det står til med naturen i det store perspektiv, og hvordan vi kan værne om naturen og dermed vores fælles fremtid.

Naturmødet 2021 holdt dampen oppe trods restriktioner

Selvom corona-restriktionerne for andet år i træk satte sit præg på Naturmødet, er leder af Naturmødet Leif Lund Jakobsen glad for opbakningen til Naturmødet 2021: – Formålet med årets Naturmøde har først og fremmest været at holde gryden i kog på naturens vegne, indtil vi igen kan mødes fysisk. Restriktionerne har selvfølgelig været et benspænd, men opbakningen til årets møde viser alligevel, at interessen for og engagementet i naturen er stigende hos både politikere og helt almindelige danskere. Det glæder vi os til at bygge videre på i planlægningen af Naturmødet 2022.

Man kan se eller gense alle indslag fra Naturmødet 2021 på naturmødet.dk. På Naturmødets facebookside fortsætter naturdebatten og lever frem til næste års møde.

Naturmødet kommer næste år til at foregå fra 19.-21. maj 2022, og her forventer Naturmødet igen at kunne tage imod mange tusinde gæster i Hirtshals.

Yderligere information hos leder af Naturmødet
Leif Lund Jakobsen
leif.jakobsen@hjoerring.dk
Tlf. 41 22 48 91