Naturgrupper du ikke må gå glip af - Part 2

Publiceret 25-01-2019

Tilbage i december udgav vi en artikel om en række naturgrupper på Facebook, som vi ikke syntes, at du skulle gå glip af. Efterfølgende har vi fået masser af tips om andre aktive og spændende danske naturgrupper. Dem har vi naturligvis kigget nærmere på, og nu er vi klar med endnu flere anbefalinger. Her får du Naturgrupperne, som du ikke må gå glip af – part 2.

Live fra Felten

2.400 medlemmer / 2+ livestreaminger om dagen

https://www.facebook.com/groups/livefrafelten/

Få et øjebliksbillede af naturen rundt om i landet. Som navnet antyder, skiller denne gruppe sig ud ved, at medlemmerne udelukkende deler livestreaminger fra deres ture ud i naturen. Det er både hyggeligt og inspirerende at se med over skulderen på andre naturentusiaster, når de trækker i vandrestøvlerne, går på svampejagt eller spotter en sjælden art. På gruppen er der også mulighed for at komme med en opsang, lige i det øjeblik hvor behovet melder sig. Det er nutidig natur uden filter og med masser af følelser.

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)

19.000 medlemmer / 10+ opslag om dagen

https://www.facebook.com/groups/46935988175/

Det er svært ikke at elske den her gruppe, hvis man er til fuglekiggeri. Time for time dukker den ene serie fjerfulde billeder op efter den anden. De fleste billeder står knivskarpt og tager dig med helt ind under vingen på fuglen. De er allesammen taget af gruppens egne medlemmer, som også er gode til at oplyse art, lokalitet og dato. 

Dansk Botanisk forening

3.700 medlemmer / 1+ opslag om dagen

https://www.facebook.com/groups/192921190833931

Højt at flyve, dybt at falde. Denne gruppes medlemmer er også gode til at tage billeder, men i stedet for fugle er det planter, som interesserer dens medlemmer. Beskrivelsen lyder således: “Gruppen for dig, som har interesse for vilde planter i Danmark. Opslag kan f.eks. være om oplevelser, deling af viden, hvis du mangler hjælp til artsbestemmelse eller du har spørgsmål om planter generelt”

Svampeliv

14.000 medlemmer / 3+ opslag om dagen

https://www.facebook.com/groups/svampeatlas/

Hvis du falder over en svamp, som du ikke kender, så kan du måske få hjælp her. Det har tilsyneladene lokket masser af folk til, og i følge gruppens beskrivelse har den også udviklet sig til et mere “folkeligt” forum. Det øger selvfølgelig risikoen for fejlinformation, men giver til gengæld en masse mennesker at dele din fascination og flotte fund med. 

Vild med vilje

2.400 medlemmer / 1+ opslag om dagen

https://www.facebook.com/groups/294765027564544/

I gruppen med det måske fedeste navn i verden finder du tips til at fremme biodiversiteten i både haver og byer. Her bliver du både klædt på til at give en hjælpende hånd i verdens bi-krise og skifte din grønne græsplæne ud med et rigt urtetæppe. Hvis du stiller spørgsmål, får du svar, og når du deler dine historier, får du både skulderklap og opmuntrende kommentarer med på vejen.  

Tak til alle jer, som har tippet om gode naturgrupper. Vi kan endnu engang konstatere, at der er masser af fede naturfællesskaber at indgå i – også på facebook. Derfor kan vi heller ikke afvise, at vi udvider listen endnu engang, når vi er blevet helt færdige med at tjekke alle jeres tips ud.