Naturgrupper du ikke må gå glip af

Publiceret 04-12-2018

Meget af den danske naturdebat foregår på Facebook. Her har vi samlet en række danske grupper, som handler om natur. Måske skal du være medlem allerede i dag?

Facebook er danskernes foretrukne internetmedie. Derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at størstedelen af dansk naturdebat foregår her. Her kommer særligt aktive og spændende grupper, som du kan melde dig ind i for at blive dagligt orienteret om, hvad der foregår i naturen.

Naturoplevelser i Danmark

49.000 medlemmer 10+ opslag om dagen

https://www.facebook.com/groups/130169320367819/

Èn af de allerstørste danske facebookgrupper om natur. Her kan du svælge i masser af lækre billeder og video fra den danske natur – fra både professionelle og amatør-fotografer. I beskrivelsen af gruppen står der “Her er det oplevelsen og glæden over naturen vi deler med hinanden, og ikke billedkvaliteten.” Et godt sted til at få en daglig dosis dansk natur.

Bornholms Natur

2700 medlemmer. 10+ opslag om dagen

https://www.facebook.com/groups/265640466692/

Af de mange lokale naturgrupper på facebook skiller denne sig ud som særligt aktiv. Det kommer næppe som nogen overraskelse, at naturen på Bornholm er helt særlig – og det hyldes lige her. Følg årstidernes skiften på solskinsøen.

Biodiversitet.dk

6.500 medlemmer. 10+ opslag om dagen

https://www.facebook.com/groups/biodiversitet/

Her i gruppen går bølgerne til tider højt, når der diskuteres alt fra etik og jagt til bier og naturforvaltning. Alt sammen under overskriften “Biodiversitet”. Debatten præges af stor faglighed og masser af holdnings-clashes – og der lægges ikke fingre imellem. Blandt administratorerne er Morten DD Hansen, som du kender fra en række TV-programmer om naturen.

Fugle og Naturfotograferne

4.300 medlemmer 10+ opslag om dagen

https://www.facebook.com/groups/209464385880164/

“Vi er alt, lige fra nybegyndere til fotografer med mange år på bagen. Fælles for os alle er, at vi er bidt af naturen.” Sådan står der i denne gruppes beskrivelse. Kigger du ned over gruppens opslag er der en klar overvægt af fuglebilleder, men dem er der til gengæld også mange af. Gruppen gør en stor dyd ud af at identificere arterne på hvert billede.

Kryb og kravl

2900 medlemmer – 3+ opslag om dagen

https://www.facebook.com/groups/518057098321479

Det kribler og krabler på gruppen “Kryb og kravl” Gruppen udspringer af TV-programmet “Kryb og Kravl”, som i 2014 blev vist på TV2 Regionerne. Her er der masser af opslag fra den danske natur – også ude fra baghaven. Dette er et godt sted til at identificeret den store behårede edderkop, som bor under din seng.

Har du tips til flere aktive og spændende danske naturgrupper på facebook – så send dem endelig til os.