Scenebeskrivelser

På Naturmødet kan du opleve spændende debatter og aktiviteter, som foregår på seks forskellige scener. Herunder kan du læse mere om scenerne.

Thunderdome

Thunderdome – Er scenen for debat af den klassiske karakter. Her brydes holdninger og meninger, og her må publikum meget gerne inddrages, fx ved at lægge op til afstemninger. På Thunderdomen kan der være flere ”hold” af deltager i samme debat.

Debatterne tager udgangspunkt i velresearchede forløb og debatdeltagerne er castet med det formål, at de fleste mulige relevante holdninger i relation til emnet er repræsenteret. Alle deltagere er briefet grundigt på indhold og forløb, og der er garanti for en spændende debat.

Eksempler, cases og lignende er meget velkomne og kan med stor succes danne udgangspunkt for debatterne, så det konkrete bliver udgangspunkt for en principiel diskussion. 

Thunderdome scenen er opbygget i samarbejde med arkitektfirmaet LBB3 og Ungdomsforeningen Nemizis.

Life

På Life scenen inviterer Anders Lund Madsen indenfor til hyggelig samtale og dialog i sofahjørnet. Her er stemningen afslappet og minder mest af alt om en form for live-talkshow. Life-scenen er en samtalescene, mere end et debatforum - et rum for en intim snak, gerne med det personlige i centrum.

Indholdet på Life er anekdotisk, og mere håndholdt i sin struktur – den mest vellykkede improvisation er som bekendt den forberedte. Udgangspunktet er at forankre i det personlige/nære/konkrete med en vært, der kan interviewe på en måde, så det ligner en samtale til forveksling.

Samtalen i sofaen foregår mellem max. 3 personer, men tilhørerne må selvfølgelig meget gerne byde ind. 

Life scenen er opbygget i samarbejde med Affaldsselskabet Vendsyssel Vest (AVV).

Learn

Learn er scenen for faglig formidling. Scenen er bygget op som et klasseværelse eller en skolestue, hvor det ukendte, svært tilgængelige eller overraskende foldes ud.

Man går derfra med viden, man ikke havde i forvejen og her vil der i højere grad fokuseres på spørgsmål og svar, fremfor en klassisk debat.

Tonen er venligt undervisende, og der er plads til læring og nysgerrighed med slides, props, eksempler osv. - også af den levende slags.

Der er typisk én eller to oplægsholdere, der står ved en tavle, whiteboard eller skærm. Oplæg er tænkt som præsentation af nyeste viden og gerne med præsentation af flere indgangsvinkler. 

Learn scenen er opbygge i samarbejde med Nordsøen Oceanarium samt Aalborg Universitet. Læs mere herunder: 

Urban design-studerende fra Aalborg Universitet har i kurset ‘Landskab & Bygning’ arbejdet med at skabe små arkitektoniske installationer til udvalgte steder i det karakteristiske landskab omkring Hirtshals.

Fokus har ligget på brugen af stedsspecifikke potentialer til at skabe lokal udvikling, med særligt fokus på, hvordan  man nænsomt kan øge tilgængeligheden og understøtte landskabelig herlighedsværdi med respekt for stedet og naturen. Udvalgte projekter fra kurset er udstilling igennem plancher og modeller på LEARN-scenen.

The Village

The Village er et naturligt centrum for Naturmødet. Her stiller en række organisationer og foreninger stande op og afholder forskellige aktiviteter og fremvisninger. Også her vil der være masser af debatter kombineret med både sjove og lærerige oplevelser. Det er også i The Village, at du finder Infoteltet.

The Village er samlingspunkt og mødested og helt sikkert et besøg værd!

Se kort over standenes placering her.

Explore

Under Naturmødet skal vi ikke kun tale om naturen. Vi skal også ud i den, mærke den, opleve den og udforske den. Det handler nemlig også om at vise mangfoldigheden - hvordan og til hvad naturen kan anvendes.

Explore danner rammen for alle de aktiviteter og debatter, som finder sted rundt omkring i Hirtshals og omegn. Her kan du bl.a. komme på fugleture, deltage i spændende og lærerige aktiviteter i skoven og på Husmoderstranden. Der er noget for en hver smag og der er aktiviteter for både børn og voksne i alle aldre.

Roots

Roots er det sted på Naturmødet, hvor de ung mødes, debatter, laver koncerter, hænger ud og skaber grobunden for hvordan de kommende generationer vil forholde sig til naturen.
Roots skal vokse nedefra. Det er de unge rødder og det giver associationer til noget, der skal spire frem og gøre det hele anderledes og grønnere – eller skal det? Det er lige præcis noget af dèt de unge skal finde ud af. Roots bliver skabt af de unge til de unge.

Family

Tag hele familien under armen og besøg Naturmødet familieområde, hvor lokale naturformidlingsattraktioner og kulturinstitutioner arrangerer forskellige aktiviteter.  I kan bl.a. møde Vendsyssel Historisk Museum, Nordsøen Oceanarium, Hjørring Bibliotekerne, Vendsyssel Kunstmuseum, Den Musiske Skole og projekt Tusindben.

Trashland

Sammen med vores skraldepartnere Affaldsselvskabet Vendsyssel Vest (AVV) og Team bærdygtig udvikling fra Hjørring Kommune, har Naturmødet fokus på affaldshåndtering, og på hvordan vi gør Naturmødet til en mere bæredygtig fest. 

Derfor har vi på Naturmødet 3 trashlands, hvor du har mulighed for at sortere dit affald, så så meget som muligt bliver genanvendt. Måske møder du også en trashtalker, der vil give dig gode råd om, hvordan du skal sortere. Det er godt for miljøet, og det er godt for dig. Tak for din opbakning!

Green Room

Til Naturmødet er vi alle V.I.P `s – Very Important Plants

Green room er normalt et sted bag scenen, hvor skuespillere og artister opholder sig før de skal på, men man kan jo ikke være et Folkemøde og så gemme girafferne væk.

Naturmødets Green Room er derfor for alle vores gæster, indlægsholdere, sponsorer og journalister. Det er her I har mulighed for at fortsætte de gode snakke på en mere uforpligtende måde og i rare grønne omgivelser med mulighed for at købe forfriskninger.

Har du meninger og holdninger kan du frit indtage scenen, og dele dem med alle vi andre.

Green Room er arrangeret i Samarbejde med Havstrygerne fra Hirtshals og Hjørring Bibliotekerne

Ansvarlig redaktør: Daniel Rask

Kort over Hjørring