Scenebeskrivelser

Hvad kan du opleve på Naturmødets scener?

Når Naturmødet rykker ind i den nordjyske by Hirtshals, fyldes en stor del af havnen og centrum med forskellige scener, hvor naturen debatteres og forklares.

Scenerne har forskellige størrelser og hvert sit koncept, hvorfor vi her har forsøgt at forklare, hvad du som besøgende - overordnet set - vil kunne forvente, at scenerne byder på, hvis du kigger ind.


Med scenen som arena i midten af teltet kan du opleve de store debatter på tværs af interesseorganisationer og politiske partier. Her trækkes de store linjer og holdninger mødes. Som publikum har du mulighed for at komme i direkte dialog med de debatterende parter. 

Moderator: Tine Gøtzsche

Foto fra LIFE
Med loungestemning og samtalen som omdrejningspunkt er LIFE scenen for de aktuelle og spændende naturemner. Her er deltagerne færre og har lidt mere taletid til uddybning af holdninger og problematikker. Her sigtes mod at skabe forståelse på tværs af faggrupper gennem samtale med et humoristisk snit. Fagligheden er høj i dette personlige forum, som emmer mere af kolonihavestemning hvor der dykkes ned i nørdede emner og fagfolk. Oplevelsen på LIFE er både sjov og hyggelig, samtidig med at publikum skal blive klogere.  

Moderator: Vicky Knudsen.


Lad dig fascinere og inspirere af den nyeste viden og forskning, når den præsenteres af dem, der virkelig ved, hvad de taler om. På Learn er der garanti for nørdede naturemner, men her kan du også blive klædt på med viden til at deltage i nogle af debatterne på de andre scener. Learn-scenens vært stiller de gode spørgsmål og guider publikum gennem det nogle gange svært tilgængelige - men fascinerende - materiale. 

Moderator: Jan Falkentoft.

Foto af ROOTS om aftenen
Naturmødets scene Roots samler de unge om naturen. Her mødes man for at debattere, udforske, inspirere og komme i dialog med hinanden på tværs af natursyn og faggrænser. 

Roots favner naturformidlingen bredt i form af både foredrag, debatter, samtalesaloner, workshops, koncerter, quizzer og fede aktiviteter – af de unge for de unge med hjælp fra scenens værter Tobias Sandfeld og Lene Bech Sanderhoff.

Foto fra Family
Family er Naturmødets samlingspunkt for børn og børnefamilier, hvor naturen bliver formidlet, så selv de mindste kan være med. Family byder på sjove og lærerige aktiviteter, hvor naturen tænkes ind i mange forskellige sammenhænge.  

Her kan du f.eks. lære om naturen ved at skabe kunst med fund fra naturen, eller bruge dine sanser til at lære og forstå mere om naturen. Du har også mulighed for at se og røre nogle spændende dyr og komme helt tæt på, når naturen udforskes.   

Børn og børnefamilier kan på Family blive inspireret til, hvordan de kan bruge og opleve naturen.


Under Naturmødet skal vi ikke kun TALE om naturen. Vi skal også ud i den, mærke den, opleve den og udforske den. Det er hér, at Explore-scenen kommer ind.

Explore danner rammen for alle de aktiviteter og debatter, som finder sted rundt omkring i Hirtshals og omegn. Her kan du bl.a. komme på fugleture, deltage i spændende og lærerige aktiviteter i skoven og på Husmoderstranden. Der er noget for en hver smag, og der er aktiviteter for både børn og voksne i alle aldre.

Under Naturmødet har I mulighed for gratis at deltage i aktiviteter på platformen Explore. Explore er ikke tilknyttet en scene, men foregår udendørs i og omkring Hirtshals. For at gøre det nemt for dig som deltagerne at finde aktiviteten, kan I down loade Naturmødets app og se placeringen.

Fotokreditering: Hans Ravn

The Village
The Village er kernen i Naturmødet. Eller limen. The Village er nemlig den samlende betegnelse for de op mod 90 stande, der udgør den overordnede fysiske ramme for Naturnødet.  På standene kan du møde Naturmødets deltagende organisationer, virksomheder, universiteter og foreninger præsentere et hav af forskellige aktiviteter og fremvisninger, ligesom du finder debatter kombineret med både sjove og lærerige oplevelser. Her er rig mulighed for både at kigge, lytte, smage, dufte, røre og sanse. Det er også i The Village, at du finder Naturmødets information.

Når du trænger til et pusterum mellem de mange forskellige debatter og aktiviteter, er Marina Cantina stedet. Det er her, du kan få stillet sulten, og finder et bredt sortiment af madboder, is, spændende vine og andet godt til ganen og maven.

Med afslappet atmosfære, hyggejazz og havet som nærmeste nabo, er rammen sat for de gode snakke og folkemødestemningen, der kendetegner Naturmødet.

Marina Cantina er placeret på havnen ved hjørnet af Vestkajen / Nordvestkajen.