Scenebeskrivelser

Hvad kan du opleve på Naturmødets scener?

Når Naturmødet rykker ind i den nordjyske by Hirtshals, fyldes en stor del af havnen og centrum med forskellige scener, hvor naturen debatteres og forklares.

Scenerne har forskellige størrelser og hvert sit koncept, hvorfor vi her har forsøgt at forklare, hvad du som besøgende - overordnet set - vil kunne forvente, at scenerne byder på, hvis du kigger ind.

Scenen for de store debatter på tværs af interesseorganisationer og politiske partier. Her trækkes de store linjer og holdninger mødes. Som publikum har du mulighed for at komme i direkte dialog med de debatterende parter.

OBS! De velkendte fysiske rammer for Thunderdome bliver i 2024 anderledes end foregående år.   

Moderator: Tine Gøtzsche 

Foto fra LIFE Med loungestemning og samtalen som omdrejningspunkt er LIFE scenen for de aktuelle og spændende naturemner. Her er deltagerne færre og har lidt mere taletid til uddybning af holdninger og problematikker. Her sigtes mod at skabe forståelse på tværs af faggrupper gennem samtale med et humoristisk snit. Fagligheden er høj i dette personlige forum, som emmer mere af kolonihavestemning hvor der dykkes ned i nørdede emner og fagfolk. Oplevelsen på LIFE er både sjov og hyggelig, samtidig med at publikum skal blive klogere.  

Moderator: Vicky Knudsen.

Billede fra Learn-scenen
Lad dig fascinere og inspirere af den nyeste viden og forskning, når den præsenteres af dem, der virkelig ved, hvad de taler om. På Learn er der garanti for nørdede naturemner, men her kan du også blive klædt på med viden til at deltage i nogle af debatterne på de andre scener. Learn-scenens vært stiller de gode spørgsmål og guider publikum gennem det nogle gange svært tilgængelige - men fascinerende - materiale. 

Moderator: Jan Falkentoft. 

 

Foto af ROOTS om aftenen
Naturmødets scene Roots samler de unge om naturen, hvor de mødes for at debattere, udforske, inspirere og komme i dialog med hinanden på tværs af natursyn og faggrænser. Roots favner naturformidlingen bredt i form af både foredrag, debatter, samtalesaloner, workshops og aktiviteter – af de unge for de unge med hjælp fra scenens værter Tobias Sandfeld og Lene Bech Sanderhoff. På Roots kan du blandt andet opleve koncerter, sjove quizzer, DJ Battle, fede aktiviteter samt inddragende samtaler og debatter.

Foto fra Family

Family er Naturmødets samlingspunkt for børn og børnefamilier, hvor naturen bliver formidlet, så selv de mindste kan være med. Family byder på sjove og lærerige aktiviteter, hvor naturen tænkes ind i mange forskellige sammenhænge.  

Her kan du f.eks. lære om naturen ved at skabe kunst med fund fra naturen, eller bruge dine sanser til at lære og forstå mere om naturen. Du har også mulighed for at se og røre nogle spændende dyr og komme helt tæt på, når naturen udforskes.   

Børn og børnefamilier kan på Family blive inspireret til, hvordan de kan bruge og opleve naturen. 

Under Naturmødet skal vi ikke kun TALE om naturen. Vi skal også ud i den, mærke den, opleve den og udforske den. Det er hér, at Explore-scenen kommer ind.

Explore danner rammen for alle de aktiviteter og debatter, som finder sted rundt omkring i Hirtshals og omegn. Her kan du bl.a. komme på fugleture, deltage i spændende og lærerige aktiviteter i skoven og på Husmoderstranden. Der er noget for en hver smag, og der er aktiviteter for både børn og voksne i alle aldre.

Under Naturmødet har I mulighed for gratis at deltage i aktiviteter på platformen Explore. Explore er ikke tilknyttet en scene, men foregår udendørs i og omkring Hirtshals. For at gøre det nemt for dig som deltagerne at finde aktiviteten, kan I down loade Naturmødets app og se placeringen.

Fotokreditering: Hans Ravn