Naturmødet genopstår som verdens første ONLINE folkemøde

Det vigtigste møde for verden bliver nu gennemført online. Når danskerne ikke kan komme til Naturmødet, må Naturmødet komme til dem. Derfor går Naturmødet i luften online fra 14. – 16. maj 2020.

På blot få uger har danskernes hverdag ændret sig markant. Coronavirus har på rekordtid lært danskerne nye digitale vaner for at være sammen. Af samme grund sadler årets naturmøde nu om: “Naturen kan ikke vente. Mere end nogensinde før er det vigtigt, at vi forholder os til krisen i vores natur og biodiversitet. Vi har derfor valgt at gennemføre Naturmødet online i år. Naturen er der for os – uanset økonomiske og sundhedsmæssige kriser. Så nu skal vi også være der for den,” fortæller formanden for Naturmødets bestyrelse Arne Boelt. “Vi har stadig brug for at høre folkets stemme,” siger chef for Naturmødet Jesper Lauritsen. “Og netop den position kan folkemødet udnytte. Vi kan bringe folk sammen – i år hver for sig. Men det er stadig vigtigt at høre, hvad der optager folket. Så lige nu arbejder vi på, hvordan vi kan inddrage alle, selvom vi ikke er fysisk til stede i Hirtshals.”
 
Sådan bliver naturen hørt
Idéen er at kombinere DR’s formidlingsmæssige kompetencer med Naturmødets stærke faglighed. Det skaber et stærkt udgangspunkt for at løfte naturinteressen og debatten ud til danskerne. Midlet er live-debatter, nature-talks, podcasts og meget mere. “Det her er et ambitiøst projekt, som kobles på DR’s stærke brands, fx “Vores Natur” og vores øvrige natur-fyrtårne. Således kan man både følge med live og streame det efterfølgende,” forklarer Ole Hjortdal, Redaktionschef for DR Kultur, Børn og Unge. 

Velkendte ansigter i front
Til at styre slagets gang trækker Naturmødet på en række velkendte ansigter, bl.a. Anders Lund Madsen, Mette Walsted, Vicky Knudsen og Jan Falkentoft. De vil med hver deres stemme anråbe, hvorfor det er vigtigt at fokusere på naturen – også under corona. Danmark er stadig på en mission for verden, hvor sammenholdet er vigtigere end nogensinde. 
 
Stærke kræfter bag
Naturmødet online er blevet en realitet takket være støtte fra en stærk trekløver i den danske fondsverden. “Vi ser en stor værdi i at bakke op om et digitalt naturmøde. Naturen har krav på at blive set og hørt – så frem for at vente på bedre tider insisterer vi nu på at sætte naturens dagsorden i front. Nu er det bare på en digital spillebane.” Sådan lyder det fra Per Voetmann, direktør for 15. Juni Fonden. Fra Aage V. Jensens Fonde begrunder direktør Anders Skov deres støtte til et digitalt naturmøde med, at “Naturen har brug for os – og omvendt. Derfor skal vi skabe de bedste rammer om naturen, så vi også har glæde af den efter coronakrisen.” Direktør for Spar Nord Fonden, Steffen Nørgaard, fortæller, at ”Vi har altid været stolte over, at Naturmødet startede i Hirtshals. Men det gør os da endnu mere stolte, at vi nu kan give hele Danmark mulighed for at være med hjemmefra. Det åbner andre vigtige muligheder.”
 
Færdigt program på vej
Lige nu arbejder holdet bag Naturmødet på højtryk for at få det endelige program på plads. Allerede fra uge 16 varmer årets digitale naturmøde op med de første aktiviteter. Det hele kulminerer 14.-16. maj med en lind strøm af debatter, dilemmaer, udfordringer m.m.
 
Kontakt:
Jesper Lauritsen, Naturmødechef
Tlf.: 41 22 65 43