Politisk naturdebat på Naturmødet 2019

Det fysiske Naturmøde i Hirtshals aflyses i 2020

Som følge af den aktuelle situation omkring coronavirus ser Hjørring Kommune ingen anden mulighed end at aflyse Naturmødet, som skulle have været afholdt for femte år i træk i Hirtshals i dagene 14.-16. maj.

En enig bestyrelse for Naturmødet besluttede i dag, at det ikke længere er realistisk at gennemføre årets møde.

Det er med dyb beklagelse, at vi må aflyse Naturmødet 2020. Det er vigtigere end nogensinde, at vi forholder os til krisen i vores natur og biodiversitet, så derfor har vi håbet til det sidste. Men med en coronakrise, som forværres dag for dag, giver det ikke længere mening at prøve at samle op mod 30.000 mennesker i Hirtshals”, udtaler Naturmødets formand Arne Boelt.

Lige nu er det vigtigste, at vi alle bakker op om at begrænse smittespredningen og passer på os selv og hinanden”, fortsætter Hjørrings borgmester Arne Boelt.

Iflg. naturmødechef Jesper Lauritsen går man nu i gang med at kontakte alle tilmeldte aktører til Naturmødet 2020 for at forklare dem situationen.

”Det gør ondt helt ind i hjertet at skulle aflyse Naturmødet 2020, for vi ved at mange allerede har lagt meget arbejde og engagement i planlægningen af årets debatter og aktiviteter. Jeg håber, vi kan tage tråden op og fortsætte dialogen om natur og biodiversitet, når vi en gang er på den anden side af coronaudbruddet”, siger Jesper Lauritsen.

Følg med på www.facebook.dk/naturmoedet

For mere information kontakt:

Borgmester Arne Boelt (S) på 4122 3069

eller

Naturmødechef Jesper Lauritsen på 4122 6543 – jesper.lauritsen@hjoerring.dk