Scener

  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
Ikon for Thunderdome-scenen

Thunderdome er Naturmødets hovedscene. Her finder du de store debatter på tværs af interesseorganisationer og politiske partier, og det er her holdninger og meninger brydes.

På denne scene debatterer indbudte debattører konkrete emner og problemstillinger. Tilhørerne skal gerne inddrages i debatten – og gerne på nye og kreative måder. Længden på de enkelte debatter kan variere alt efter emne, og der kan også indledes med et kort oplæg fra en fagperson, for at skabe et fælles udgangspunkt at debattere ud fra.

Thunderdome scenen er er opbygget som et landskab skabt af paller og skabes i samarbejde med arkitektfirmaet LBB3 og Ungdomsforeningen Nemizis.

Ikon for Zenit-scenen

Her inviterer moderatoren indenfor til en god samtale. Stemningen er afslappet og lægger op til en intim snak mellem folk med noget på hjerte. På Life er det personlige i centrum. Viden og personlige erfaringer deles i en samtale, som bygger på en nysgerrighed og interesse for at inspirere og blive inspireret - både at give og modtage. Deltagerne skal på trods af deres forskellige tilgange og holdninger til natur forsøge at udfordre sig selv til at forstå hinanden, bygge bro og finde nye og bedre veje. Tilhørerne skal få stof til eftertanke og meget gerne inddrages i samtalen.

Der er tænksomme, vidende og skøre gæster på scenen, og målet er, at du aldrig forlader teltet uden at have været en del af oplevelsen med dine ord, din krop, din telefon eller - måske - dit hjerte.

Learn er scenen til faglig formidling og vidensdeling. Her udfoldes det ukendte, svært tilgængelige eller overraskende. Fokus er på den nyeste viden og de nyeste erfaringer. Learn rummer tre typer af indslag:

Korte oplæg med spørgsmål og dialog med publikum undervejs.

Længere dybdegående foredrag af 30-45 minutters varighed med efterfølgende opklarende spørgsmål. Her kan natur kobles med helt andre områder fx økonomi, sundhed og klima/miljø. Formidlingen er inddragende både under og efter foredraget.

Nature Talks. Her har forskere og studerende mulighed for at formidle deres nyeste resultater og opdagelser i oplæg af 10 minutter, og med så kort tid gælder om at være skarp. Her er intet emne for nørdet eller smalt, så længe det handler om natur, og det bliver formidlet på en spændende og levende måde.

The Village er et naturligt centrum for Naturmødet. Her kan du gå på opdagelse hos de spændende stande, der er stillet op af en række organisationer og foreninger. Kom og få en snak eller deltag, når de afholder forskellige aktiviteter og fremvisninger.

Også her vil der være masser af debatter kombineret med både sjove og lærerige oplevelser. Det er også i The Village, at du finder Infoteltet.

The Village er samlingspunkt og mødested - og helt sikkert et besøg værd!

Under Naturmødet skal vi ikke kun tale om naturen. Vi skal også ud i den, mærke den, opleve den og udforske den. Det handler nemlig også om at vise mangfoldigheden - hvordan og til hvad naturen kan anvendes.

Explore danner rammen for alle de aktiviteter og debatter, som finder sted rundt omkring i Hirtshals og omegn. Her kan du bl.a. komme på fugleture, deltage i spændende og lærerige aktiviteter i skoven og på Husmoderstranden. Der er noget for en hver smag, og der er aktiviteter for både børn og voksne i alle aldre.

Family er Naturmødets samlingspunkt for børn og børnefamilier, hvor naturen bliver formidlet, så selv de mindste kan være med. Family byder på sjove og lærerige aktiviteter, og naturen tænkes ind i mange forskellige sammenhænge.

Her kan du fx lære om naturen ved at skabe kunst med naturen, eller brug dine sanser til at lære og forstå mere om naturen. Du har også mulighed for at se og røre nogle spændende dyr og komme helt tæt på, når naturen udforskes.

Vores ambition er, at Family fornyer sig hvert år med udgangspunkt i et nyt tema. I 2019 var temaet Havet og havets dyr – i 2020 er temaet Landbrug og livet på bondegården. Temaet kommer til udtryk i hele scenografien og (til en vis grad) i programmet. Family er det fedeste sted for børn i alderen 2-14 år og er for HELE familien.
Ikon for Inter Nordic-scenen

Inter Nordic er Naturmødets nye nordiske scene, som danner rammen for de helt store dagsordener i Norden. Her kan du opleve debat, dialog og oplæg på tværs af landegrænser, og her deler vi viden og erfaringer med vores nordiske naboer.

Inter Nordic tager fat på, hvordan de nordiske lande oplever og håndterer deres udfordringer på naturområdet. Vi bygger bro i diskussionen om naturen og klimaet, samtidig med at vi dykker ned i tidens mest brændende naturspørgsmål.

Debatterne her kan fx indledes med en kort intro til emnet fra en fagperson, som skaber et fælles udgangspunkt for de 3-4 indbudte debattører, der repræsenterer hver sit land indenfor de konkrete emner og problemstillinger.

Roots er det sted på Naturmødet, hvor de unge mødes, debatterer, laver koncerter, hænger ud og skaber grobunden for, hvordan de kommende generationer vil forholde sig til naturen.

Roots skal vokse nedefra. Det er de unge rødder, det er græsrødder og det giver associationer til noget, der skal spire frem og gøre det hele anderledes og grønnere – eller skal det? Det er lige præcis noget af dét, de unge skal finde ud af.

Roots er placeret tæt på Husmoderstranden og bliver udviklet i samarbejde med lokale ungdomsinstitutioner og nationale organisationer. I løbet af de tre dage vil der være aktiviteter, koncerter og mange andre spændende ting.

NaTour er Naturmødets nye rullende platform. I samarbejde med Nordea-fonden bringer vi med NaTour Naturmødet ud i hele landet – hvor du bl.a. kan møde os på festivaler, til byfester, folkemøder og andre events. Tanken er, at naturdebatten skal ud af hænderne på ”Tordenskjolds soldater” og ud til nye målgrupper, som ikke nødvendigvis interesserer sig for naturen i forvejen.

NaTour formidler fagligt funderet viden om naturen med entusiasme og glæde. Målet er at få kærligheden til naturen til at spire og give folk lyst til at bevare - og beskytte - den.

Vi bemander NaTour-platformen med et korps af dygtige unge, som interesserer sig for naturformidling, men ligesom Naturmødet er NaTour en åben platform, hvor alle har mulighed for at byde ind og komme til orde. Derfor kan NaTour scenen også lånes ud til lokale og nationale naturinstitutioner og -organisationer, som gerne vil lave formidlingsevents rundt omkring i landet. Vognen kan simpelt og hurtigt omdannes til en scene med indbygget audio-udstyr og 50-100 tilskuerpladser. Det skal også kunne fungere som et mobilt udstillingslokale med plads til skarp formidling om dansk natur.

Har du og din organisation/forening lyst til at bruge platformen til en eller flere formidlingsevents i løbet af Naturmødet, så hører vi gerne fra jer. Skriv til dorte.reinholdt@hjoerring.dk og få mere at vide.