Scener

  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
Thunderdome er Naturmødets hovedscene. Her finder du de store debatter på tværs af interesseorganisationer og politiske partier, og det er her holdninger og meninger brydes.

På denne scene debatterer indbudte debattører konkrete emner og problemstillinger. Tilhørerne skal gerne inddrages i debatten – og gerne på nye og kreative måder. Længden på de enkelte debatter kan variere alt efter emne, og der kan også indledes med et kort oplæg fra en fagperson, for at skabe et fælles udgangspunkt at debattere ud fra.

Thunderdome scenen er er opbygget som et landskab skabt af paller og skabes i samarbejde med arkitektfirmaet LBB3 og Ungdomsforeningen Nemizis.

På Life inviterer moderatoren indenfor til en god og hyggelig samtale i sofahjørnet. Stemningen er afslappet og minder mest af alt om en form for live-talkshow. Life-scenen er en samtalescene, mere end et debatforum og der skabes rum for en intim snak mellem folk med noget på hjertet.

Indholdet på Life har det personlige i centrum. Viden og personlige erfaringer deles i en samtale, som bygger på en nysgerrighed og interesse for at inspirere og blive inspireret – både at give og modtage.

Deltagerne kan have forskellig tilgang og holdning til natur, men de skal forsøge at udfordre sig selv til at forstå hinanden, bygge bro og finde nye og bedre veje. Tilhørerne skal gerne få stof til eftertanke og blive inddraget i samtalen.

Samtalen i sofaen foregår mellem en lille håndfuld personer, men tilhørerne må selvfølgelig meget gerne byde ind.

Life scenen er opbygget i samarbejde med Affaldsselskabet Vendsyssel Vest (AVV).
Learn er scenen til faglig formidling og vidensdeling, hvor det ukendte, svært tilgængelige eller overraskende foldes ud. Fokus er på den nyeste viden og erfaringer. Tonen er venligt undervisende, og der er plads til læring og nysgerrighed med slides, props, eksempler osv. - også af den levende slags.

På Learn-scenen kan du finde tre typer af indslag:

Naturtalks - korte oplæg af ca. 10 minutters varighed med efterfølgende korte opklarende spørgsmål samt dialog med publikum. Naturtalks vil ligge i blokke af ca. en times varighed med ca. fem oplæg i hver.
Når alle oplæg i blokken er afholdt, vil oplægsholderne står til rådighed, så tilhørerne får mulighed for mere dybdegående spørgsmål og dialog i mere intime rammer.

Længere dybdegående foredrag af 30-45 minutters varighed, hvor vi dykker helt til bunds i et spændende relevant emne, der ser naturen fra en anden vinkel eller kobler naturen med et helt andet felt som fx økonomi, kunst eller religion. Formidlingen her er inddragende både undervejs og efter foredraget. I foredraget belyses ét emne evt. af to foredragsholdere.

Workshops består af interagerende idéudvikling til fremtidige forskning eller naturprojekter. Workshops er tænkt som længere sessioner på ca. to timer med ideudvikling. Her gennemgår arrangørerne et emne, der lægger op til diskussion og udvikling af ideer, som evt. kommer med forslag til, hvordan vi kommer fra snak til handling.
Workshoppen har et klart definere formål, så både arrangører og deltagere føler, at de går hjem med et fagligt udbytte og nye perspektiver på et givent emne. Her er plads til flere deltagende arrangører.

The Village er et naturligt centrum for Naturmødet. Her kan du gå på opdagelse hos de spændende stande, der er stillet op af en række organisationer og foreninger. Kom og få en snak eller deltag, når de afholder forskellige aktiviteter og fremvisninger.

Også her vil der være masser af debatter kombineret med både sjove og lærerige oplevelser. Det er også i The Village, at du finder Infoteltet.

The Village er samlingspunkt og mødested - og helt sikkert et besøg værd!
Under Naturmødet skal vi ikke kun tale om naturen. Vi skal også ud i den, mærke den, opleve den og udforske den. Det handler nemlig også om at vise mangfoldigheden - hvordan og til hvad naturen kan anvendes.

Explore danner rammen for alle de aktiviteter og debatter, som finder sted rundt omkring i Hirtshals og omegn. Her kan du bl.a. komme på fugleture, deltage i spændende og lærerige aktiviteter i skoven og på Husmoderstranden. Der er noget for en hver smag, og der er aktiviteter for både børn og voksne i alle aldre.
Tag hele familien under armen og besøg Naturmødets familieområde, hvor lokale naturformidlings-attraktioner og kulturinstitutioner arrangerer forskellige aktiviteter.

Tidligere kunne du bl.a. møde Vendsyssel Historiske Museum, Nordsøen Oceanarium, Hjørring Bibliotekerne, Vendsyssel Kunstmuseum, Den Musiske Skole og projekt Tusindben.

Hvad mon Naturmødet 2019 vil byde på? Vi ved det ikke endnu - men det bliver med sikkerhed sjovt for hele familien!
Workshop er ny scene som giver deltagere mulighed for at arrangere workshops.
Roots - powered by Ungdomsøen er det sted på Naturmødet, hvor de unge mødes, debatterer, laver koncerter, hænger ud og skaber grobunden for, hvordan de kommende generationer vil forholde sig til naturen.

Roots - powered by Ungdomsøen skal vokse nedefra. Det er de unge rødder, det er græsrødder og det giver associationer til noget, der skal spire frem og gøre det hele anderledes og grønnere – eller skal det? Det er lige præcis noget af dét, de unge skal finde ud af.

Roots - powered by Ungdomsøen er placeret tæt på Husmoderstranden og bliver udviklet i samarbejde med lokale ungdomsinstitutioner og nationale organisationer. I løbet af de tre dage vil der være aktiviteter, koncerter og mange andre spændende ting.