Naturtalks

5 ting du skal vide om ulve i Danmark
Thomas Boesdal, ulveekspert og jæger, tager os med ud til de danske ulves højborg ved Stråsø plantage. Her giver han os indblik i ulvens kendetegn, historie og levevilkår. Han opdager både friske ulvespor og nyligt nedlagt vildt.
Se den her5 ting du skal vide om plastik i havet
Torkel Gissel Nielsen, professor på DTU AQUA, rykker helt ud til vandet for at forklare hvordan plastik påvirker det danske havmiljø. Han fortæller om den miljøkrise, som har skabt allermest bevågenhed, og forklarer blandt andet hvordan det påvirker de fisk og skaldyr vi sætter til livs.
Se den her5 ting du skal vide om vild natur i byen
Frank Erichsen er bonde og tv-vært, han har sammen med Hjørring kommune forsøgt at gøre alle de grønne plæner i byen til levende naturoaser. Han tager os med hvor nye muligheder bliver skabt og forklarer også, hvor der kan være udfordringer.
Se den her5 Ting du skal vide om natur og sundhed
Dorthe Varning Poulsen, lektor på København universitet, forsker i hvordan naturen påvirker menneskers sundhed. Hun forklarer hvordan forsøg viser helt tydelige tegn på at naturen hjælper både mentalt, socialt og fysisk. I en tur rundt i universitetets terapihave giver hun indblik i menneskets samspil med naturen.
Se den her5 ting du skal vide om Danmarks mange arter
Marianne Graversen, naturvejleder Naturhistorisk Museum, går på arts-jagt i Mols bjerge. Og udover at finde firben og møgbiller tager hun os gennem vigtigheden af at bestemme, navngive og finde alle de arter vi har, for på den måde at kunne passe på dem. Hun viser også hvordan alle danskere kan hjælpe forskerne med at finde arter.
Se den her5 ting du skal vide om liv i markerne
Bent Rasmussen, biolog og økologikonsulent, har 50 hektar marker der summer af liv. For selvom man dyrker landbrugsjord, kan man sagtens skabe plads til et mangfoldigt dyre- og insektliv. Men det kræver at man giver naturen lov. Han viser os blandt andet hvad han selv har gjort.
Se den her5 ting du skal vide om biodiversitet i baghaven
Michael Carlsen, zoolog og PhD, forklarer at vi står midt i en insektkrise, en krise vi skal gøre noget ved. Og hvorfor ikke starte der, hvor man selv har råderet, nemlig haven, baggården eller altankassen. Han viser os hvordan man finder arter i havens buske og kan opdage nyt liv i græsset, mens man insektmediterer.
Se den her5 ting du skal vide om haven som Co2 lager
Per Gundersen, professor i skovøkologi ved Københavns universitet, har skabt en klimahave i Nordvest som lagrer Co2 svarende til en tur i bil jorden rundt. Han giver os indsigt i hvordan havens beplantning og behandling bliver til klimaets bedste ven.
Se den herIndholdet er produceret af DR med støtte fra 15. Juni Fonden, Aage V Jensen Naturfond og Spar Nord Fonden.