Kan du ikke få nok af naturen?

Bare rolig. Der er stadig masser af natur, der kan komme på tale. I år var Naturmødet ONLINE p.g.a. coronakrisen. Derfor skulle du (desværre!) ikke til Hirtshals.

Men næste år samles vi igen i Hirtshals, og indtil da kan naturen og Naturmødet i stedet for rykke ud til dig - online.

Vi har nemlig samlet en række talks og podcasts, så du kan dykke ned i alt det natur, du vil.

Emnerne varierer fra alt mellem plastik i havene til ulve skovene. Natureksperter tager bladet fra munden og får dig til at undres, tænke og fyldt op med gode idéer.

Du kan lytte lige hvor og hvornår, du vil. Det er bare på med hørebøfferne. Når du nu er i gang, kan du lige så godt snøre vandreskoene og traske en tur ud i din lokale natur imens!

Vi åbner for det hele når Naturmødet starter på fredag kl. 14:00

Image

I samarbejde med Naturmødet i Hirtshals har DR snakket med nogle af landets skarpeste natureksperter.
I stedet for at stå på en scene, har vi sat deres viden stævne lige præcis der, hvor den giver allermest mening. Nemlig i naturen.
Dyk ned i deres viden, der er leveret, så den er til at forstå.


5 ting du skal vide om ulve i Danmark
5 ting du skal vide om plastik i havet
5 ting du skal vide om vild natur i byen
5 Ting du skal vide om natur og sundhed
5 ting du skal vide om Danmarks mange arter
5 ting du skal vide om liv i markerne
5 ting du skal vide om biodiversitet i baghaven
5 ting du skal vide om haven som Co2 lager

Indholdet er produceret af DR med støtte fra 15. Juni Fonden, Aage V Jensen Naturfond og Spar Nord Fonden.

Image
De to værter for P1-programmet "Vildt Naturligt" Johan Olsen og Vicky Knudsen tager på ekspedition ud i den danske natur. Som guider har de to biologer fem af landets største naturnørder på hver deres ganske smalle felt. I løbet af serien bliver der både smagt på myrer, snuset til bier og gravet i kokasser.

Vildt Naturligt på felttur #1: Vi vender sten og spiser myrer Vildt Naturligt på felttur #2: Vi snuser til bier Vildt Naturligt på felttur #3: Vi leder i lort Vildt Naturligt på felttur #4: Vi leder efter livstegn ved kysten Vildt Naturligt på felttur #5: Er der plads til elefant og bison her?

Produceret i samarbejde med DR P1 med støtte fra 15. Juni Fonden, Aage V Jensen Naturfond og Spar Nord Fonden.

Image

Blev der sagt noget drønvigtigt, du liiiige skal høre én gang til? Alle debatter fra Naturmødet ONLINE blev nemlig optaget. Se eller gense partilederrunden eller dyk ned i diskussionen om beskyttelse af havet og alle de andre naturemner.

Åbningstalen
Partilederdebat
Sundhed i naturen
Med lov skal natur reddes
Politisk debat - Miljø- og Fødevareudvalget
Danmarks rolle i den internationale biodiversitetskrise
Beskyttelse af havet - Er den god nok?
Naturzoner - Hvad og hvordan?
Naturdilemmaet

Image
Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen søger den naturlige forklaring på, hvorfor verden ser ud, som den gør, når vi kigger ud ad vinduet eller ser os selv i spejlet. Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du har blå øjne, hvorfor et næbdyr lægger æg, eller hvorfor træer egentlig har bark? Der er altid en naturlig forklaring og ikke mindst en god historie bag, som de to biologer brænder for at fortælle.

Vildt Naturligt: Myreven eller fjende Vildt Naturligt: Hvad med alle de andre bier? Vildt Naturligt: Liv i lort Vildt Naturligt: Skattefund fra stranden Vildt Naturligt: Store dyr i et lille land

Produceret i samarbejde med DR P1

Image
Trænger du til at tage headsettet af et øjeblik? Så anbefaler vi et stykke læsestof, du kan sidde med i skyggen af et træ. I vores arkiv finder du artikler, der gør dig klogere på naturen omkring dig. Se artiklerne her