Glæd dig til debatter, der batter

Hvordan bliver man det vigtigste møde for verden? Det gør man blandt andet ved at holde fokus og turde stille de vigtige spørgsmål. Den opgave er Mette Walsted Vestergaard og Anders Lund Madsen klar til løfte. Tilsammen udgør de nemlig det moderator-makkerpar, som skal sørge for, at debatterne på Naturmødet 2019 bliver husket.

Hvert år vokser Naturmødet sig større og stærkere. Det hører til ambitionen om at være det vigtigste møde i verden, og det betyder, at der altid er noget nyt på programmet. I 2019 er der blandt andet blevet udviklet på debatternes format i samarbejde med moderatorerne Mette Walsted Vestergaard og Anders Lund Madsen. Sammen kommer de til at styre slagets gang på Thunderdome.

Vi prøver hvert år at udvikle på formen for Naturmødet. Derfor er det også mit yndlingsevent. Her er der en vilje til at tage nogle chancer for at få nogle spændstige debatter, som rent faktisk batter og flytter noget. Det er den oplevelse, som vi gerne vil have, at publikum sidder tilbage med, når Anders og jeg har været moderatorer på en debat,” siger Mette Walsted Vestergaard.

Et naturligt makkerpar

Det bliver hverken første gang, at Anders Lund Madsen eller Mette Walsted Vestergaard står på Thunderdome, men det bliver nyt at se dem arbejde sammen på scenen. Der er dog ingen tvivl om, at de udgør en kompetent cocktail. Selv siger Mette Walsted Vestergaard:

“Vi supplerer hinanden godt. Jeg kan bruge mine journalistiske evner til at sørge for, at vi holder fast i den røde tråd, at vi bliver på sporet, og at alle får taletid. Det giver Anders mulighed for at gå mere ind i de finurlige ting, der opstår, og stille de uoplagte spørgsmål. Det er de spørgsmål, som ingen måske tør stille, og som ser skøre ud på papiret – men som giver rigtig god mening lige der i øjeblikket. Det giver nemlig ofte de overraskende svar og vinkler.”

Naturmødet slår rødder

Faktisk har Mette Walsted Vestergaard været med på Naturmødet helt fra starten af. Det betyder også, at hun har set mødet udvikle sig fra allerforreste række:

“Vi får flere og flere gæster og aktører. Det gør vi, fordi vi bliver prioriteret af organisationerne og politikerne. Det er en anerkendelse af det arbejde, som Naturmødet laver, og det fokus som medierne og befolkning har på naturen i dag. Samtidig er Naturmødet begyndt at spille en større rolle resten af året. Jeg har eksempelvis været ordstyrer på en debat, hvor vi fik et tweet, som refererede til en pointe, der kom frem på Naturmødet. Den tog vi med videre.”