Tilmeld en stand / aktivitet på Naturmødet 2020
Indsend forslag til
Debatter / workshops / samtaler / foredrag
Vi ses d. 14.-16. maj i hirtshals

Byd ind med bud på debatter, foredrag, workshops, og samtaler...

Kom med dit bud på et debatforslag her Tilmeld en stand eller aktivitet her

Nyheder

NaTour – et rullende lejrbål til hele Danmark
Med 3 mio. kr. fra Nordea-fonden realiserer Naturmødet nu drømmen om en mobil naturscene. Projektet NaTour sætter…
Læs mere
Nu kan du tilmelde en stand i The Village
The Village er Naturmødets naturligt centrum. Det er her besøgende kan gå på opdagelse blandt de spændende…
Læs mere
Plads til forandring
Naturmødet er i sin grundform et debatforum mellem de, der ved mest, mener mest og bestemmer mest.…
Læs mere

Scener

  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
Thunderdome er Naturmødets hovedscene. Her finder du de store debatter på tværs af interesseorganisationer og politiske partier, og det er her holdninger og meninger brydes.

På denne scene debatterer indbudte debattører konkrete emner og problemstillinger. Tilhørerne skal gerne inddrages i debatten – og gerne på nye og kreative måder. Længden på de enkelte debatter kan variere alt efter emne, og der kan også indledes med et kort oplæg fra en fagperson, for at skabe et fælles udgangspunkt at debattere ud fra.

Thunderdome scenen er er opbygget som et landskab skabt af paller og skabes i samarbejde med arkitektfirmaet LBB3 og Ungdomsforeningen Nemizis.

Naturmødet har også i 2020 den intime Zenit-scene, som præsenteres af Zetland, hvor målet er at bringe mennesker tæt sammen. Så tæt, at ideer og spørgsmål udveksles på kryds og tværs med nysgerrigheden som drivkraft.

Der er tænksomme, vidende og skøre gæster på scenen, og målet er, at du aldrig forlader teltet uden at have været en del af oplevelsen med dine ord, din krop, din telefon eller - måske - dit hjerte.

Interesserer man sig for de kommende generationers naturoplevelser, er klimaforandringerne og verdens natur i stigende grad to sider af samme sag. Zenit vil være stedet, hvor vi bygger bro i diskussionen om naturen og klimaet samt for alvor dykker ned i tidens mest brændende politiske spørgsmål.

Værterne på scenen vil være Zetland chefredaktør Lea Korsgaard og Zetlands direktør Jakob Moll.
Learn er scenen til faglig formidling og vidensdeling, hvor det ukendte, svært tilgængelige eller overraskende foldes ud. Fokus er på den nyeste viden og erfaringer. Tonen er venligt undervisende, og der er plads til læring og nysgerrighed med slides, props, eksempler osv. - også af den levende slags.

På Learn-scenen kan du finde tre typer af indslag:

Naturtalks - korte oplæg af ca. 10 minutters varighed med efterfølgende korte opklarende spørgsmål samt dialog med publikum. Naturtalks vil ligge i blokke af ca. en times varighed med ca. fem oplæg i hver.
Når alle oplæg i blokken er afholdt, vil oplægsholderne står til rådighed, så tilhørerne får mulighed for mere dybdegående spørgsmål og dialog i mere intime rammer.

Længere dybdegående foredrag af 30-45 minutters varighed, hvor vi dykker helt til bunds i et spændende relevant emne, der ser naturen fra en anden vinkel eller kobler naturen med et helt andet felt som fx økonomi, kunst eller religion. Formidlingen her er inddragende både undervejs og efter foredraget. I foredraget belyses ét emne evt. af to foredragsholdere.

Workshops består af interagerende idéudvikling til fremtidige forskning eller naturprojekter. Workshops er tænkt som længere sessioner på ca. to timer med ideudvikling. Her gennemgår arrangørerne et emne, der lægger op til diskussion og udvikling af ideer, som evt. kommer med forslag til, hvordan vi kommer fra snak til handling. Workshoppen har et klart definere formål, så både arrangører og deltagere føler, at de går hjem med et fagligt udbytte og nye perspektiver på et givent emne. Her er plads til flere deltagende arrangører.

The Village er et naturligt centrum for Naturmødet. Her kan du gå på opdagelse hos de spændende stande, der er stillet op af en række organisationer og foreninger. Kom og få en snak eller deltag, når de afholder forskellige aktiviteter og fremvisninger.

Også her vil der være masser af debatter kombineret med både sjove og lærerige oplevelser. Det er også i The Village, at du finder Infoteltet.

The Village er samlingspunkt og mødested - og helt sikkert et besøg værd!
Under Naturmødet skal vi ikke kun tale om naturen. Vi skal også ud i den, mærke den, opleve den og udforske den. Det handler nemlig også om at vise mangfoldigheden - hvordan og til hvad naturen kan anvendes.

Explore danner rammen for alle de aktiviteter og debatter, som finder sted rundt omkring i Hirtshals og omegn. Her kan du bl.a. komme på fugleture, deltage i spændende og lærerige aktiviteter i skoven og på Husmoderstranden. Der er noget for en hver smag, og der er aktiviteter for både børn og voksne i alle aldre.
Family er Naturmødets samlingspunkt for børn og børnefamilier, hvor naturen bliver formidlet, så selv de mindste kan være med. Family byder på sjove og lærerige aktiviteter, og naturen tænkes ind i mange forskellige sammenhænge. Lær f.eks. om naturen ved at skabe kunst med naturen, eller brug dine sanser til at lære og forstå mere om naturen. Du har også mulighed for at se og røre nogle spændende dyr og komme helt tæt på, når naturen udforskes. Vores ambition er, at Family fornyer sig hvert år med udgangspunkt i et nyt tema. I 2019 var temaet Havet og havets dyr – i 2020 er temaet Landbrug og livet på bondegården. Temaet kommer til udtryk i hele scenografien og i programmet (til en vis grad). Family er det fedeste sted for børn i alderen 2-14 år og er for HELE familien.
Inter Nordic danner rammen for de helt store dagsordener i Norden. Her kan du opleve debat, dialog og oplæg på tværs af landegrænser, og her deler vi viden og erfaringer med vores nordiske naboer. Inter Nordic tager fat på, hvordan de nordiske lande oplever og håndterer deres udfordringer på naturområdet. Vi bygger bro i diskussionen om naturen og klimaet, samtidig med at vi dykker ned i tidens mest brændende naturspørgsmål. Debatten kan fx indledes med en kort intro til emnet fra en fagperson. Det skaber et fælles udgangspunkt for de 3-4 indbudte debattører, som repræsenterer hver sit land i konkrete emner og problemstillinger.
Roots er det sted på Naturmødet, hvor de unge mødes, debatterer, laver koncerter, hænger ud og skaber grobunden for, hvordan de kommende generationer vil forholde sig til naturen.

Roots skal vokse nedefra. Det er de unge rødder, det er græsrødder og det giver associationer til noget, der skal spire frem og gøre det hele anderledes og grønnere – eller skal det? Det er lige præcis noget af dét, de unge skal finde ud af.

Roots er placeret tæt på Husmoderstranden og bliver udviklet i samarbejde med lokale ungdomsinstitutioner og nationale organisationer. I løbet af de tre dage vil der være aktiviteter, koncerter og mange andre spændende ting.

@Naturmødet

Følg med

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 
 
 
#Naturmødet2018
 

Tak til Sponsorer & samarbejdspartnere