En ruskende guide til efteråret i det fri

Tidligere gav vi jer tips til kreativ indendørs hygge i efteråret. Nu er det tid til endnu flere aktiviteter. Denne gang skal I trække i det varme overtøj og begive jer ud i det farverige efterår. For selvom temperaturen er faldet, og vinden gør kinderne røde, byder årstiden på et væld af legende aktiviteter udenfor i naturen og med naturen. 

 

1: Jagten på dyrespor

Gå på jagt efter dyrenes spor. Kan I mon gætte, hvem der har sat det? I kan tage aftrykket med hjem ved at forevige det med gips. Følg linket her, og se, hvordan I gør. For at gøre det dekorativt og personligt kan I farvelægge sporene. Prøv at udfordre hinanden i at finde flest forskellige spor – eller i at farvelægge dem flottest. 

 

2: Smag på efteråret

Tag ud i naturen med en kurv og jeres skarpeste øjne. I skal nemlig på jagt efter naturens frugter. For eksempel kan man godt spise bøgetræets frugt, der hedder bog. Inde i skallen sidder der to nødder. Prøv at riste dem på panden, og kom dem eventuelt i en salat. I kan også krydre dem med salt og spise dem som snack. Eg’en har også frugter, I kan spise. De hedder ageren. Nødden, I piller ud af den hårde skal, har en let bitter smag. 

 

3: Spiselige svampe

Hvis I kaster jer ud i svampejagten, skal I huske at forberede jer grundigt på, hvilke svampe der er spiselige, og hvilke der er giftige. Gå på biblioteket, og lån en svampebog, I kan tage med ud i skoven. Når I har samlet de spiselige svampe, kan I lave en dejlig gryderet, I kan varme jer på.

 

4: Besøg din lokale landmand

Tag kontakt til jeres lokale landmand, og spørg, om I må komme på besøg og se hans gård. I kan hjælpe ham med at grave kartofler op og se de søde dyreunger. Der er også mange gårde rundt om i landet, der har gårdbutikker. Her er der mulighed for at købe sæsonens friske råvarer. Find jeres nærmeste gårdbutikker på linket her.

 

5: Pak picnickurven, og tag på skovtur

I skoven er der masser af aktiviteter at give sig i kast med. I kan løbe rundt, klatre i træer og rode i skovbunden – måske finder I en orm eller andre sjove dyr. Kig op, og se, hvem der kan finde det højeste træ. I kan også følge med i, hvordan skoven ændrer sig dag for dag i efteråret ved at tage et billede hver dag og sammenligne dem.

 

Vis os, de aktiviteter I har lavet, og inspirér andre ved at bruge hashtagget #naturmødet