En ny legekammerat

I 2019 har vi fundet en masse nye medspillere at udvikle Naturmødet sammen med. Èn af dem er Zetland.

“Målet er, at det skal blive så levende og så overraskende som muligt.”

Sådan lyder beskrivelsen af Zetlands ambitioner for Zenit-scenen, når man spørger Jakob Moll, direktør hos Zetland. Zenit-scenen, som bliver drevet af den digitale avis, er et af de nye skud på stammen til Naturmødet 2019. Den erstatter den gamle LIFE-scene og skal bringe mennesker tæt sammen. Så tæt, at idéer og spørgsmål udveksles på kryds og tværs med nysgerrigheden som drivkraft.

Alle skal blive inddraget

“Da vi overvejede, hvad vi skulle kalde scenen, fandt vi blandt andet på “bålpladsen”. Men vi vidste ikke helt, hvordan vi skulle håndtere noget med ild. Ikke desto mindre er idéen, at det skal være en intim ramme, hvor folk deler viden. Alle skal være med til at definere, hvor samtalen bevæger sig hen. Selvom der kommer en masse spændende gæster, handler det i virkeligheden lige så meget om publikum,” forklarer Jakob Moll. På Zenit er der nemlig fokus på, at man som publikum aldrig forlader teltet, uden at man selv har været med til at skabe og være en del af oplevelsen.

Det vigtigste møde for verden

Zenit-scenen vil også være stedet, hvor der bliver bygget bro i diskussionen om naturen og klimaet. Dermed dykker man også ned i nogle af tidens mest brændende politiske spørgsmål. Jakob Moll uddyber:

“Hos Zetland mener vi, at klima- og naturdebatten er to sider af samme sag. Det arbejder vi med i vores journalistik, og det vil vi tage udgangspunkt i på Naturmødet, når det giver mening. Vi tror også på, at vores kærlighed til naturen måske kan være det vigtigste våben i klimakampen. Der er mange måder at forholde sig til vigtige spørgsmål på. Vi kommer ikke til at arbejde med frygt, men i stedet begejstring og lydhørhed. Som publikum skal man glæde sig til at blive overrasket og inddraget.”

Hvis du har mod på at blive overrasket og inddraget, er det altså Zenit-scenen, du skal besøge. Den åbner torsdag klokken 16:00 med en snak om jernbanens rå naturskat.