Scener

Vær skarp på scenevalg og indhold

Hver scene på Naturmødet har sit eget koncept, og det er derfor vigtigt at skræddersy dit indhold til den scene, du ønsker at byde ind på.

Vi åbner op for nye tilmeldinger til Naturmødets scener i uge 40 for deltagelse på Naturmødet 2024.

Læs mere om årets tema "Bro eller Barriere" hér.

Læs mere om Naturmødets scener herunder. Har du tidligere arrangeret debatter eller leveret indhold til Naturmødet, så vær opmærksom på, at scenebeskrivelserne er ændret en smule.

Scenen for de store debatter på tværs af interesseorganisationer og politiske partier. Her trækkes de store linjer og holdninger mødes. Vær gerne kreative i jeres tanker om formidlingsform- og format. Det kan for eksempel være klassisk paneldebat, forsamlingshus, rollespil, optræden/forestilling, duel, samtale eller interview. Eller flere discipliner på en gang.   

OBS! De velkendte fysiske rammer for Thunderdome bliver i 2024 anderledes end foregående år. Der arbejdes på et nyt koncept for scenografien, som vi håber at kunne præsentere til aktørworkshoppen.  

Publikum skal inddrages i debatten - gerne på nye og anderledes måder. Naturmødet har licens til Mentimeter, der rummer mange forskellige digitale publikumsinddragende muligheder. 

På scenen er der plads til max 6 deltagere og der afsættes 45 minutter pr. debat. Moderator: Tine Gøtzsche 

Med loungestemning og samtalen som omdrejningspunkt er LIFE scenen for de aktuelle og spændende naturemner. Her er deltagerne færre og har lidt mere taletid til uddybning af holdninger og problematikker. Her sigtes mod at skabe forståelse på tværs af faggrupper gennem samtale med et humoristisk snit. Fagligheden er høj i dette personlige forum, som emmer mere af kolonihavestemning hvor der dykkes ned i nørdede emner og fagfolk. Oplevelsen på LIFE er både sjov og hyggelig, samtidig med at publikum skal blive klogere.  

Publikum kan inddrages i samtalen (spørgsmål fra publikum, afstemning, m.fl. (der må gerne tænkes kreativt)). 

På scenen er der plads til 2-3 deltagere og der afsættes 45 minutter pr. indslag.
Moderator: Vicky Knudsen 

Faglig formidling og vidensdeling er omdrejningspunktet for Learn. Som aktør kan du udfolde det, som du, din institution, organisation eller virksomhed er specialist i. Viden, som kan være relevant, væsentlig og måske også fascinerende - formidlet på en tilgængelig måde. Learn-scenen er ikke til debatter, men se i stedet Learn-scenen som der, hvor publikum kan fascineres af spændende viden, eller der, hvor du kan medvirke til at klæde dem på til at forstå nogle af de debatter, der foregår på andre scener.  

Learn lægger op til fire typer af indslag:  

 • Korte oplæg med spørgsmål og dialog med publikum undervejs.  
 • Længere dybdegående foredrag op til 30 minutters varighed med efterfølgende opklarende spørgsmål. Her kan natur kobles med helt andre områder: fx økonomi, sundhed og klima/miljø. Formidlingen er inddragende både under og efter foredraget.  
 • Nature Talks. Her har forskere og studerende mulighed for at formidle deres nyeste resultater og opdagelser i oplæg af 10 minutter, og med så kort tid gælder om at være skarp. Her er intet emne for nørdet eller smalt, så længe det handler om natur, og det bliver formidlet på en spændende og levende måde.  
 • Interview: Ved formidling af stof med særlig høj faglighed, kan det overvejes om interviewformatet kan bidrage til at gøre stoffet mere tilgængeligt for et bredere publikum.  

På scenen er der plads til mellem 1-3 deltagere og der afsættes 45 minutter pr. indslag.
Moderator: Jan Falkentoft.  

Family er Naturmødets samlingspunkt for børn og deres familier, hvor naturen bliver formidlet, så selv de mindste kan være med. Her kan man fx lære om naturen ved at skabe kunst eller forstå mere om naturen ved at røre nogle spændende dyr og komme helt tæt på, når naturen udforskes.  

Konceptet for Family er naturformidling i børnehøjde, med fokus på:   

 • Læring  
 • Udforskning  
 • Involvering  
 • Kreativitet 
 • Leg 

Family rummer en lille scene og et udendørsareal. Som aktør på Family kan du eks. byde ind med:  

 • Aktiviteter (eks. sanse-leg, fremvisning af dyr, forhindrings-quiz-bane) 
 • Workshops (eks. kunst med fund fra naturen, dissekering af fisk) 
 • Underholdning (eks. musik, dans, fortælling) 

OBS. Family scenen er et udendørs areal (ingen overdækning).  

Man kan selv ønske, hvor meget tid man gerne vil have på Family – det kan variere fra 1 time til en hel dag, eller endda alle tre dage.  

Roots er Naturmødets ungescene, hvor vi diskuterer natur, griner natur, snakker natur, danser natur, synger natur og sammen udforsker hvad naturen betyder for os. For naturen betyder noget og vi unge betyder noget! Roots er for de unge, af de unge og vores målgruppe er de 15-30 årige. På Roots favner vi naturformidlingen bredt og vi har foredrag, debatter, samtalesaloner, workshop, koncerter, quizzer, poetryslam, dans, stand-up og “you name it”! Vi er med på den værste så længe det handler om natur og unge.  

Som aktør på Roots kan du byde ind med:  

 • Debatter – Debat om et emne hvor man selv inviterer debattører med.  
 • Foredrag/Oplæg - Faglig oplæg eller foredrag omkring natur, gerne naturen + et emne (natur + biodiversitet, natur + menneske, natur + dannelse, natur + kultur, natur + friluftsliv m.fl.).  
 • Quizzer – Naturformidling på den sjove og skæve måde a la Den STORE Dillerquiz.  
 • Musik – Naturformidling igennem musikken eller bare for stemningens skyld.  
 • Workshops – Naturformidling med konkrete outputs f.eks. poetry slam eller algetryk.  
 • Aktiviteter – Naturformidling med fysisk deltagelse af publikum (f.eks. Morgenyoga i naturen, sanketure og mad over bål, performancekunst mm.)  

Vi lægger vægt på, at man inddrager publikum og gerne på nye og kreative måder.  

På scenen er der plads til mellem 3-4 deltagere og der afsættes 45 minutter pr. indslag.
Værter: Tobias Sandfeld og Lene Bech Sanderhoff 

Foto af TIne Götszche på Thunderdome-scenen
Thunderdome-scenen
Foto fra LIFE-scenen
Life-scenen
Learn-scenen
Foto af indgang til ROOTS-scenen
Roots-scenen
Foto fra FAMILY-area
Family-scenen