Scener

Vær skarp på scenevalg og indhold

Hver scene på Naturmødet har sit eget koncept, og det er derfor vigtigt at skræddersy dit indhold til den scene, du ønsker at byde ind på.

Vi åbner op for nye tilmeldinger til Naturmødets scener i uge 40 for deltagelse på Naturmødet 2024.

Læs mere om årets tema "Bro eller Barriere" hér.

Læs mere om Naturmødets scener herunder. Har du tidligere arrangeret debatter eller leveret indhold til Naturmødet, så vær opmærksom på, at scenebeskrivelserne er ændret en smule.

Med scenen som arena i midten af teltet kan du opleve de store debatter på tværs af interesseorganisationer og politiske partier. Her trækkes de store linjer og holdninger mødes. Som publikum har du mulighed for at komme i direkte dialog med de debatterende parter. 

Moderator: Tine Gøtzsche

Thunderdome Logo

 

Med loungestemning og samtalen som omdrejningspunkt er LIFE scenen for de aktuelle og spændende naturemner. Her er deltagerne færre og har lidt mere taletid til uddybning af holdninger og problematikker. Her sigtes mod at skabe forståelse på tværs af faggrupper gennem samtale med et humoristisk snit. Fagligheden er høj i dette personlige forum, som emmer mere af kolonihavestemning hvor der dykkes ned i nørdede emner og fagfolk. Oplevelsen på LIFE er både sjov og hyggelig, samtidig med at publikum skal blive klogere.  

Moderator: Vicky Knudsen.

Life Logo

Faglig formidling og vidensdeling er omdrejningspunktet for Learn. Som aktør kan du udfolde det, som du, din institution, organisation eller virksomhed er specialist i. Viden, som kan være relevant, væsentlig og måske også fascinerende - formidlet på en tilgængelig måde. Learn-scenen er ikke til debatter, men se i stedet Learn-scenen som der, hvor publikum kan fascineres af spændende viden, eller der, hvor du kan medvirke til at klæde dem på til at forstå nogle af de debatter, der foregår på andre scener.  

Learn lægger op til fire typer af indslag:  

 • Korte oplæg med spørgsmål og dialog med publikum undervejs.  
 • Længere dybdegående foredrag op til 30 minutters varighed med efterfølgende opklarende spørgsmål. Her kan natur kobles med helt andre områder: fx økonomi, sundhed og klima/miljø. Formidlingen er inddragende både under og efter foredraget.  
 • Nature Talks. Her har forskere og studerende mulighed for at formidle deres nyeste resultater og opdagelser i oplæg af 10 minutter, og med så kort tid gælder om at være skarp. Her er intet emne for nørdet eller smalt, så længe det handler om natur, og det bliver formidlet på en spændende og levende måde.  
 • Interview: Ved formidling af stof med særlig høj faglighed, kan det overvejes om interviewformatet kan bidrage til at gøre stoffet mere tilgængeligt for et bredere publikum.  

På scenen er der plads til mellem 1-3 deltagere og der afsættes 45 minutter pr. indslag.
Moderator: Jan Falkentoft.  

Learn Logo

Family er Naturmødets samlingspunkt for børn og deres familier, hvor naturen bliver formidlet, så selv de mindste kan være med. Her kan man fx lære om naturen ved at skabe kunst eller forstå mere om naturen ved at røre nogle spændende dyr og komme helt tæt på, når naturen udforskes.  

Konceptet for Family er naturformidling i børnehøjde, med fokus på:   

 • Læring  
 • Udforskning  
 • Involvering  
 • Kreativitet 
 • Leg 

Family rummer en lille scene og et udendørsareal. Som aktør på Family kan du eks. byde ind med:  

 • Aktiviteter (eks. sanse-leg, fremvisning af dyr, forhindrings-quiz-bane) 
 • Workshops (eks. kunst med fund fra naturen, dissekering af fisk) 
 • Underholdning (eks. musik, dans, fortælling) 

OBS. Family scenen er et udendørs areal (ingen overdækning).  

Man kan selv ønske, hvor meget tid man gerne vil have på Family – det kan variere fra 1 time til en hel dag, eller endda alle tre dage.  

Family Logo

Naturmødets scene Roots samler de unge om naturen. Her mødes man for at debattere, udforske, inspirere og komme i dialog med hinanden på tværs af natursyn og faggrænser. 

Roots favner naturformidlingen bredt i form af både foredrag, debatter, samtalesaloner, workshops, koncerter, quizzer og fede aktiviteter – af de unge for de unge med hjælp fra scenens værter Tobias Sandfeld og Lene Bech Sanderhoff. 

  Roots logo

Explore danner rammen for alle de aktiviteter og debatter, som finder sted rundt omkring i Hirtshals og omegn. Her kan du bl.a. komme på fugleture, deltage i spændende og lærerige aktiviteter i skoven og på Husmoderstranden. Der er noget for en hver smag, og der er aktiviteter for både børn og voksne i alle aldre.

Under Naturmødet har I mulighed for gratis at arrangere en eller flere aktiviteter på platformen Explore. Explore er ikke tilknyttet en scene, men foregår udendørs i og omkring Hirtshals. Når I tilmelder en aktivitet, bliver I derfor bedt om at angive, hvor jeres aktivitet finder sted. For at gøre det nemt for deltagerne at finde aktiviteten, kan I angive placeringen i tilmeldingsmodulet. Så fremgår placeringen i app’en

Tilmeld aktiviteter til Explore her

Explore logo

The Village er kernen i Naturmødet. Eller limen. The Village er nemlig den samlende betegnelse for de op mod 90 stande, der udgør den overordnede fysiske ramme for Naturnødet.  På standene kan du møde Naturmødets deltagende organisationer, virksomheder, universiteter og foreninger præsentere et hav af forskellige aktiviteter og fremvisninger, ligesom du finder debatter kombineret med både sjove og lærerige oplevelser. Her er rig mulighed for både at kigge, lytte, smage, dufte, røre og sanse. Det er også i The Village, at du finder Naturmødets information.

The Village Logo

Når du trænger til et pusterum mellem de mange forskellige debatter og aktiviteter, er Marina Cantina stedet. Det er her, du kan få stillet sulten, og finder et bredt sortiment af madboder, is, spændende vine og andet godt til ganen og maven.

Med afslappet atmosfære, hyggejazz og havet som nærmeste nabo, er rammen sat for de gode snakke og folkemødestemningen, der kendetegner Naturmødet.

Marina Cantina er placeret på havnen ved hjørnet af Vestkajen / Nordvestkajen.

Marina Cantina Logo

Foto af TIne Götszche på Thunderdome-scenen
Thunderdome-scenen
Foto fra LIFE-scenen
Life-scenen
Learn-scenen
Foto af indgang til ROOTS-scenen
Roots-scenen
Foto fra FAMILY-area
Family-scenen