DTU Aqua: Forskning i bæredygtigt fiskeri

Påvirker lystfiskeri antallet af fisk i havet? Kan fiskerne beskytte deres fangst mod sæler? Hvordan kan ny teknologi mindske udsmidet af fisk? Det er nogle af de emner, der blev taget op på DTU Aquas stand.

Kom og få en snak med DTU Aquas forskere, og se, hvordan vi arbejder med at udvikle fiskeredskaber, som fanger de ønskede fisk og lader de andre slippe fri. Få et indblik i, hvordan elektroniske havkort kan hjælpe erhvervsfiskerne med at planlægge deres fisketure og mindske uønsket bifangst og brændstofforbruget.

Hør om de første resultater fra forsøg, der skal forhindre sæler i at ”plukke” torsk fra fiskernes garn. Find ud af, om spøgelsesnet er lige så uhyggelige, som det lyder. Deltag i debatten om, hvor meget lystfiskernes fangster betyder for fiskebestandene. Og mød folkene bag DTU’s uddannelse i akvatisk videnskab og teknologi.

DTU Aqua er et institut på Danmarks Tekniske Universitet. Vi forsker i bæredygtig udnyttelse og forvaltning af fiskebestande og andre akvatiske ressourcer i hav og ferskvand samt opdræt af fisk, skaldyr og tang.

Ansvarlig redaktør: Rebecca Dalgaard Knudsen