Meget mere end debatter

På Naturmødet kan du opleve meget mere end debatter. Herunder kan du se et udpluk af de mange spændende ting du kunne opleve på Naturmødet 2017.

#jegkiggerpaafugle

#jegkiggerpaafugle er et show om fugle og de skøre ornitologer, der jagter rundt efter dem. Et show, der viser hvor vilde fugle er! Fugle er mennesker overlegne, når det kommer til fysik. De kan ikke bare flyve, de er også hurtigere, mere udholdende, mere vanvittige, og så tænker de kun på to ting: overlevelse og sex. Her bliver man klogere på de imponerende fugle - på en sjov og lærerig måde! Det er aldrig kedeligt. Snarere lidt sært (PS: Ornitologer tænker kun på én ting).

20 meter lang Finhval

Kan du huske den 20 meter lange finhval der strandede i Blokhus? Takket være Nordsøen Oceanarium kunne du under Naturmødet 2017 se skelettet af finhalen fra Blokhus på pladsen foran Learn scenen. 

Back to the Nature

Med "Back to the Nature" inviterede Danmarks Naturfredningsforening på en dragende virtuel oplevelse af vild natur. Virtual reality-oplevelsen var lavet af Danmarks førende VR-hus KHora og bød blandt andet på store, vilde dyr.

Bjesktur

Intet besøg i Hirtshals uden bjesk! Bjesk er en urtesnaps. Det er vendelboernes foretrukne drik til både hverdag og fest. På en tur i Lilleheden Klitplantage, bag Nordsøen Oceanarium, fandt vi planter, som er velegnede til bjeskfremstilling. Naturligvis fik man også fortællingen om, hvordan man selv kan fremstille bjesk.

Børnenes Rekordbog forsøg: Verdens længste kæde af udstoppede dyr og skeletter

På Naturmødet 2017 kunne du opleve hvordan man laver en vaskeægte verdensrekord, når Børnenes Rekordbogs jury fra Tårs skole, skulle afgøre om eleverne fra K5 fra Hjørring Skolen kunne lave verdens største samling af udstoppede dyr og skeletter - og det kunne de!

Dans & Lær

Fuglenes sang er musik. Den har form. Dens opbygning kan beskrives. Dans & Lær vil gennem dansabel musik videregive evnen til at genkende fuglestemmer. Vi mennesker har det nemlig med at tage fuglene for givet. Nu skal vore bevingede venner have den anerkendelse, de fortjener!

Die Herren

U2-Cover-bandet Die Herren fyldte Thunderdomen med fest torsdag aften. Denne flok kopier, slår (næsten) originalerne! ;-)

Folkeklubben

Folkeklubben på Naturmødet er allerede ved at udvikle sig til en tradition. Naturligvis var det populære folkeband igen i 2017 klar til indtage en feststemt Thunderdome.

Jon Lindberg - Alene i Vildmarken

Jon Jensen - vinderen af DR3 `s program Alene i Vildmarken, hvor 10 danskere var alene i den barske natur i Nordnorge uden ly og mad. Hvor længe de ville være der, bestemte de selv - den der kunne holde længst, ville vinde. Jon var der i 45 dage. På Naturmødet 2017 kunne du høre ham fortælle om sine oplevelser.

Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er kok, har formidlet mad og natur på tv i 20 år, skrevet mere end 16 kogebøger og er madvejleder og partner i KIRK+MAARBJERG. Han har rejst på det meste af kloden for at forstå, hvor maden kommer fra og hvordan den er opstået. Nikolaj Kirk er medlem af Eventyrenes Klub og har modtaget priser for sit arbejde med mad og natur. Nikolaj Kirk er desuden ambassadør for Naturmødet.

Ansvarlig redaktør: Rebecca Dalgaard Knudsen

Kort over Hjørring