Hvad er naturmødet?

Naturmødet er et årligt nationalt folkemøde om og i naturen. Gennem tre dage omdannes den nordjyske by Hirtshals til epicenter for dansk naturdebat og naturoplevelser. Naturmødet afholdes for tredje gang den 24.-26. maj 2018 i Hirtshals.

Naturmødet er vind i håret, fuglekiggere og natursyn i konflikt. Det er debat, aktiviteter og folkefest og her mødes økologer, konventionelle, nysgerrige, naturvejleder, børn, politikere, videnskabsfolk, vinterbadere og mountainbikere. Naturmødet er – ligesom naturen – for alle og sammen sætter vi dagsordenen for naturdebatten i Danmark.

Debat om naturen

Fra de seks forskellige platforme Thunderdome, Life, Learn, The Village, Explore og Roots bliver dit syn på naturen udfordret. Hvad skal vi med den? Skal den reddes eller bruges? Bevares eller udvikles? Bliv inspireret når fagfolk, politikere og entusiaster støder sammen om naturen.

Oplevelser i naturen

Rollespillere, kitesurfere og lystfiskere. Mountainbikere, børnehaver og naturister. Deres legeplads er den samme – naturen. Kom og vær med i et utal af særprægede og fantastiske oplevelser under åben himmel.

 

Hvor? I Hirtshals selvfølgelig...

Himmel, hav og masser af gæstfrihed. I Hjørring Kommune har vi Danmarks måske mest alsidige og rige natur.

Den oplever du for fuld skrue i Hirtshals, hvor det brusende Vesterhav møder klitplantagerne med deres forunderlige plante- og dyreliv.

Her har naturen virkelig noget at byde på – uanset om du er kitesurfer, botaniker eller bare vil nyde en tur på stranden i bare tæer.

Hirtshals har tog og motorvej lige til døren – og hele byen glæder sig til at tage imod dig!

Oplevelseskort over Hirtshals

Naturmødets principper

Naturmødet er en mangfoldighed af samtaler, debatter og oplevelser, hvor gæster, aktører og frivillige giver til hinanden.

Naturmødet er et fællesskab man er med i, men det forudsætter, at man overholder Naturmødets principper:

  • Dagsordenssættende
    Naturmødet er et dagsordenssættende fællesskab, hvor vi alle bidrager

  • Forhold dig
    Naturmødet er for alle. Vi vil fejre, forandre og forstærke vores forhold til og anvendelse af naturen

  • Ikke kommercielt
    Naturmødet er ikke en salgsplatform og aktiviteter skal være gratis for deltagere
Naturmødets folkelighed

Vi har i samarbejde med samfundsforsker Johannes Andersen, Aalborg Universitet, lavet en evaluering af Naturmødets folkelighed.

Se evalueringen her