Hvem er Danmarks bedste naturformidler i 2018?

Naturmødet sætter atter fokus på vigtigheden af god naturformidling og har brug for din hjælp til at finde Årets Naturformidler 2018.

Kender du en hamrende dygtig naturformidler, som har gjort stort indtryk på dig, og som du synes fortjener anerkendelsen? Her har du nu mulighed for at indstille ham/hende til prisen.

Prisen på 10.000 kr. overrækkes fredag d. 24. maj under Naturmødet 2018. 

Indstil din kandidat senest 1. maj 2018.

Vinderen skal have været aktiv naturformidler i 2017 og kan være biologilærer, naturvejleder, TV-vært, blogger, pædagog el.lign.

Tidligere års vindere kan ikke indstilles igen. Læs evt. mere om dommernes tanker nederst på siden. 

Indstil din kandidat her:
Skriv navnet på naturformidlerens ansættelsessted
Skriv hvorfor din favorit-naturformidler skal vinde. Giv gerne en udførlig begrundelse.
Skriv dit navn
Markér her hvis du ønsker at være anonym
Dommernes tanker

Naturmødet har nedsat en dommerkomité, som vil udvælge en vinder mellem jeres indstillinger og forslag til Danmarks bedste naturformidler i 2018.

 

Dommerne vil kigge efter naturformidlere, som har nogle af disse egenskaber: inspirerende, engagerende og involverende, autentisk, nærværende og empatisk, kreativ og nyskabende, vidende og velinformeret om også dagsaktuelle emner

Samtidig lægges der vægt på at hun/ han kan: formidle på forskellige måder, på flere platforme og i nye samarbejdskonstruktioner, for nye målgrupper, inddrage målgruppen og give anledning til deres forundring,  nysgerrighed, eftertanke, vidensforankring, identitetsdannelse, inspiration og motivation til handling.

 

Dommerne er:

Jacob Jensen, leder af Tårnby Naturskole og næstformand i Naturvejlederforeningen

Mette Aaskov Knudsen, studieleder for naturvejlederuddannelsen på Skovskolen

Brian Ravnborg, formand for Biologiforbundet og pædagogisk konsulent på Center for Undervisningsmidler, UCN

Tidligere års vindere

Her kan du se tidligere vindere af prisen som Årets Naturformidler.

Vicky Knudsen - 2017

Begrundelsen var blandt andet, at hun har evnet at ramme en målgruppe, som mange naturformidlere ofte opgiver fra starten – teenagerne. Samtidig rammer hun mange af dem, bla. ved at bruge de sociale medier, men hun mestrer også den direkte formidling ude i naturen. Med sin solide faglige baggrund som biolog og ornitolog – og en ung, energisk og sjov tilgang til sit alsidige virke – mente dommerne at se en rollemodel, som ikke før var set i naturformidlerkredse

 

Morten D.D. Hansen - 2016 (For voksne)

I indstillingerne skrev folk bl.a. ”Mortens forudsætninger er en gudsbenådet naturglæde, taknemmelighed over i sit liv at være vidne til naturens forunderlige univers – og så har han med årene tilegnet sig en dyb og detaljeret naturhistorisk faglighed som er unik i dansk naturformidling”. ”Morten formidler blændende, med vid, kant, dygtighed og stor originalitet. Og vigtigst af alt, han får mange andre til at interessere sig for natur – også dem, der synes natur er håbløst uvedkommende!”

 

Bjørli Lehrmann - 2016 (For Børn)

Begrundelserne var bl.a. at hun er en ildsjæl med en enorm grundlæggende viden og en nysgerrig og undersøgende tilgang til særligt svampe og dyr. På de sociale medier formidler hun sine egne billeder og film, besvarer spørgsmål og stiller gåder – og hendes hjemmeside rummer enorme mængder af information. Børnene elsker at besøge Bjørli i Vestre Hus (hendes naturcenter), hvor hun blandt andet har levende og udstoppede dyr.