The village 2018

The Village er den centrale del af Naturmødet. Her vil forskellige foreninger og organisationer have forskellige spændende arrangementer og aktiviteter.

AVV og Hjørring Kommune - Stand 14 Giv dit affald nyt liv - sortér mer'! Prøv vores kreative workshop, sorteringslege og smagsprøver!

Detaljer

Vi viser på sjove og kreative måder, hvorfor og hvordan du skal sortere dit affald. Deltag i vores workshop, hvor kunsthåndværker Sanne Falk bl.a. viser, hvordan affald kan forvandles til smarte accessories og fantasifulde figurer. Den rullende informationstjeneste, Sorteringsbillen, er også at finde på standen, hvor du kan se, hvordan man kan indrette køkkenet derhjemme, så der er plads til den kommende sortering. Fredag formiddag vil der blive afholdt DM i affaldsstafet, hvor de deltagende 3. klasser dyster om den yderst attraktive Gyldne Skraldespand! Sidst men ikke mindst kan du smage på de små gastronomiske hapsere af restemad lavet af intet mindre end Mads Søndergaard fra det danske kokkelandshold!

Aarhus Universitet - Forskningsskibet AURORA - Stand 3 Danmarks nyeste forskningsskib, Aurora, danner ramme om en række forskellige debatter og foredrag

Detaljer

Velkommen ombord på Aurora, Aarhus Universitets Forskningsskib. Få en rundvisning på Danmarks mest moderne forskningsskib eller oplev et utal af aktiviteter på det store agterdæk. Oplev biologiens fascinerende verden fra myrer til marsvin. Hør om vilde ulve og bier i Danmark. Forstå, hvordan vi sikrer en høj biodiversitet og hvilke rammer Danmarks Natur sætter for dansk landbrug. Oplev fire forskere svare på skæve spørgsmål som: Findes der enhjørninge? Ruger bier? Er sjældne arter vigtige? Og sving til det Aarhusianske band band ’Total Hip Replacement’, mens du nyder en god øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri. Du vil umuligt kunne stå stille. Velkommen ombord: Vi ligger midt i havnen og byder på spændende debater og liv og glade dage.

Alternativet Nordjylland - Stand 11 Spirende Samtaler. Nogen ved noget, andre ved noget andet, tilsammen ved vi mest. #natursamtaler

Detaljer

Spirende Samtaler. Nogen ved noget, andre ved noget andet, tilsammen ved vi mest. Den spirende samtale skal gøre os klogere, vi lytter til hinanden. Undervejs får vi besøg af forskellige gæster med hver deres særlige vinkel på naturen, og de vil indgå i samtalerne, hvor vi i fællesskab lader nye idéer spire frem. Med den spirende samtale følger der også spirer, frø og planter, så du bogstavelig talt kan få "spirer" med dig hjem og sprede "det grønne". Vi skaber et rum med varme, afslapning og nærvær som udgangspunkt for gode samtaler om naturen. Kom og lyt eller deltag aktivt, det bestemmer du selv. #natursamtaler #detnæstedanmark #spirendesamtaler Vi opdaterer løbende vores program på Naturmøde-app'en.

BIBIANA Danmark - Dyk ind i havfruernes forunderlige verden International kunst og kultur i verdensklasse til børn gennem eventyrlige udstillinger og workshops.

Detaljer

Sammen med skønne, frække, fine og dygtige børnebogsillustratorer kan du slippe fantasien og eventyret løs og dykke ind i havfruernes verden. Mød mageløse havfruer, forsvind i havets dyb, skab havfruehjem i vores Virtual Reality studie og deltag i havfrueworkshops. Sammen med Naturmødet har vi kortlagt fabelagtige væsener fra havets dyb; Havfruer. Med skællede haler, tatoverede overkroppe og sælsomme hemmeligheder. I samarbejde med Naturmødets fantastiske havbiolog Jens har vi indsamlet alt, hvad vi har kunne finde af information om havfruerne og deres historie. Nu har vi brug for din hjælp til vores videre havfrueundersøgelse. For findes havfruer under havets overflade? Måske du kan hjælpe os med at tilkalde endnu flere havfruer, så vi sammen kan blive klogere på de enestående væsner.

Center for Børn og Natur - Stand 27 Vi arbejder for at få børn ud i naturen! Kom forbi og hør hvordan. Vi har kaffen klar over bålet.

Detaljer

Center for Børn og Natur sætter fokus på betydningen af børns brug af naturen. Forskning viser, at aktiviteter i naturen har positiv betydning for børns fysiske og mentale sundhed, for indlæringsevne og for motorik. Samtidig er der en realitet, at børn i dag er betydelig mindre ud i naturen end deres forældre. På vores stand på Naturmødet kan du blive klogere på vores mange projekter, deltage i debatten, give dit bud på barndommens vigtigste naturoplevelse, nyde vores bålkaffe eller bare hænge ud. Bag Center for Børn og Natur står Københavns Universitet, Syddansk Universitet, VIA University College og Aarhus Universitet samt Friluftsrådet. Center for Børn og Natur er støttet af Nordea-fonden.

Coop - sammen kan vi! - Stand 37 Coop - sammen kan vi! Besøg vores telt, hvor du kan deltage i spændende debatter.

Detaljer

Coop er et fællesskab med 1,7 millioner ejere, og vi har gennem mere end 150 år arbejdet for en bæredygtig samfundsudvikling, også inden for miljø og natur. Besøg vores telt, hvor du kan deltage i spændende debatter om alt fra pesticider og økologi til emballage og crowdfunding. Mød også Coops lokale bestyrelsesmedlemmer og få en smagsprøve på Cirkel Kaffe og en snak om Coops arbejde med ansvarlighed og bedre mad.

Danish Salmon A/S - Stand 7 Danish Salmon A/S opdrætter laks på land i Hirtshals, som et godt alternativ til opdræt på havet.

Detaljer

Danish Salmons stand vil præsentere billedemateriale fra virksomhedens opdrætsfaciliteter, byde på smagsprøver og tilbyde dialog omkring fiskeopdræt på land. Der vil blive være fortællinger omkring erfaringerne omkring produktion af fisk på land fremfor havet samt hvordan Danish Salmon ser fremtiden for landbaseret fiskeopdræt. Alle interesserede er meget velkomne til at få en snak og ikke mindst smage på fisken.

Danmarks Biavlerforening - Stand 38 Vidensorganisation for alle bier og biavlere, der sikrer bestøvning af afgrøder og vilde planter.

Detaljer

Kom og oplev biernes spændende verden, og hør hvad du kan gøre for at hjælpe honningbierne og de mange vilde bier. Deltag i vores BI-bingo, find dronningen, tag med på bi-safari og prøv at finde din favorithonning. Hør også mere om, hvordan du kan blive bivenlig, hvordan du kan blive biavler og lær hvor stor betydning bierne har for vores fødevareproduktion.

Danmarks Jægerforbund - Stand 20 Mød Danmarks Jægerforbund og få et indblik i jagtens og jægernes verden både lokalt og nationalt.

Detaljer

Danmarks Jægerforbund slår teltet op til tre spændende dage med aktiviteter for børn og voksne, aktuelle debatter om ulv, mårhund, den forarmede natur og hvordan vi får gjort børn og unge mere interesserede i naturen. Og så skal vi smage lækkert grillet kronvildt. For børnene vil der være smykkeværksted med horn fra dyr og natursti med børnemedaljer som præmier. Og så er skydebiografen åben for alle – både børn og voksne. Alle er velkomne i teltet – jægere som ikkejægere, medlemmer som ikkemedlemmer. Stik hovedet indenfor og se, om du kan svare på spørgsmål fra jagtens og jægernes verden – vi har nemlig også en konkurrence for de voksne. Vi giver både en kop kaffe og en god snak om Jægerforbundets mange aktiviteter og tilbud til jægerne. Endelig vil hornblæsere festliggøre dagene.

Danmarks Nationalparker - Stand 30 Kom og mød Danmarks Nationalparker, og lær mere om vores mange projekter og fantastiske natur.

Detaljer

De danske nationalparker deler igen i år en fælles stand, bemandet af medarbejdere, frivillige og formidlere fra hver af de jyske nationalparker. På standen kan man både høre mere om naturen og kulturen i parkerne, om de mange projekter vi arbejder med og opleve forskellige aktiviteter og oplæg omkring hele Danmarks Nationalparker.

Danmarks Naturfredningsforening - Stand 34 Danmarks største natur- og miljøorganisation giver dig masser af sommerfugle i maven på Naturmødet

Detaljer

Der er højt til teltdugen i DNs telt, og så vrimler det med smukke danske sommerfugle. Hjælp os med at starte en "sommerfugleeffekt" på Naturmødet, for vores sommerfugle og insekterne herhjemme er trængte. Kom forbi og hør om, hvad du kan gøre for at invitere sommerfuglene ind i netop din have, på skolen eller på din arbejdsplads og få en flot DN sommerfugle-børnebog fra Josefine Ottesen med hjem. Du kan også høre TV Læge Peter Qvortrup Geisling fortælle om børn, natur og sundhed. Du møder Danmarks største naturorganisation, vores frivillige, præsident, direktør, naturvejledere og mange flere. På standen er der spændende sommerfugleaktiviteter for både børn og voksne, rundbordsdiskussioner og ture. Se også hvornår vi arrangerer "Happy Butterfly Hour" og få et glas vin og en god snak.

Dansk Botanisk Forening - Stand 45 Foreningens formål: At fremme interessen for dansk botanik og udforske og bevare den danske natur.

Detaljer

På standen vil der være informationsmateriale om foreningens virke, gratis foldere med billeder af de almindeligste danske planter, informationspapirer om "De vilde blomsters dag", hvor der over hele landet afholdes ca. 90 gratis ekskursioner, eksemplarer af foreningens medlemsblad "URT" med artikler om danske planter, info-materiale om det nye initiativ med oprettelsen af en botanikskole, som er et weekend-kursus som foreningen støtter økonomisk, oversigt over foreningens ekskursioner i hele landet og udlandet. Desuden vil der være udstillet et eksemplar af "Atlas Flora Danica", der er et værk, hvor de danske planter er kortlagt og som Botanisk Forening står bag. Der vil desuden være 3 arrangementer i/eller fra standen. Vil du have sat navn på en plante, så kom hen med den i teltet.

Dansk Ornitologisk Forening / BirdLife Danmark - Stand 32 Fugle, fjer og flyveevner - kom helt tæt på fuglene på Naturmødet!

Detaljer

I DOFlab kan du afprøve din viden om fugle, få indblik i nogle af fuglenes hemmeligheder, og se en udstoppet havørn på helt tæt hold. Der vil være foredrag og debatter, og i løbet af Naturmødet dissekerer vi en fugl og studerer dens fjer, kropsbygning og organer på nært hold. De besøgende kan også få en virtual reality-oplevelse med vilde pingviner, og for de morgenfriske vil der være fugleture. Vel mødt.

Danske Naturparker - Stand 47 Møde de Danske Naturparker og bliv klogere på hvilke oplevelser du kan finde der.

Detaljer

På standen kan du møde repræsentanter fra de 10 mærkede Danske Naturparker, der er Friluftsrådets mærkningsordning for sammenhængende naturområder. Du kan gå på opdagelse i Danske Naturparker og se hvad der kendetegner naturen og oplevelserne i de forskellige områder, og du kan høre mere om hvordan kommunerne kan få områder udnævnt til Danske Naturparker.

Den Genbesatte Bunker - Stand 39 Tegn et plantenavn ud fra din egen forestilling om hvordan planten ser ud

Detaljer

Bredbladet Dunhammer, Djævelsbid, Ægbladet Fliglæbe, Flipkrave, Pengebladet Fredløs ... De farverige og opfindsomme plantenavne fra den danske natur har – sammen med naturen omkring Hirtshals og den danske besættelseshistorie - været inspiration for en multi-disciplinære kunst- og lydinstallation i Hirtshals. Værket - i luftværnsbunker nr. 42 ved Bunkermuseet - er et samarbejde mellem billedkunstner Inge Tranter, lydkunstner Morten Poulsen og keramiker Janice Hunter. Til Naturmødet i 2018 kan børn der besøger Naturmødet være med til at fortolke og tegne et plantenavn fra den danske flora ud fra deres egen forestilling om hvordan planterne her ser ud. Disse tegninger vil danne basis for porcelænsskulpturer som efterfølgende vil blive installeret i bunkeren i 2018.

Den fantastiske ål (DTU) - Stand 19 Ålen er truet. Find ud af hvorfor, og hvad vi kan gøre for at bevare ålen i naturen og på bordet.

Detaljer

Æg, bladlarve, glasål, gulål og blankål. Det er nogle af de livsstadier, som den fascinerede ål gennemgår, fra den klækkes i Sargassohavet og siden vokser op ved vores kyster og i søer og vandløb for til slut at vandre tilbage for at gyde. I dag er ålebestanden mindre end 10 % af, hvad den var i 1980'erne, og ålen er en kritisk truet art. Få mere at vide om hvorfor, og hvad man kan gøre for at hjælpe ålebestanden. Og hør, hvordan forskere på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og erhvervspartnere arbejder sammen om at formere ål i kultur, så vi kan få ål på bordet uden at skulle hente dem i naturen. På standen viser vi dele af vandreudstillingen "Den fantastiske ål", som vises i sin helhed på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals indtil sommeren 2018.

Det Europæiske Miljøagentur / Naturhistorisk Museum Århus - Stand 8 Kom og få mer at vide om Danmarks og Europas dyreliv og miljø

Detaljer

Vi lanserer et nyt spil der lader deltagerne influere vores felles framtid, i rollen som politiker, erhvervsleder eller NGO. Premier til dagens bedste deltagere. Kom og få mer at vide om Danmarks og Europas dyreliv og miljø. Det Europæiske Miljøagentur (EEA) er et EU-agentur, der støtter en bæredygtig udvikling og bidrager til en forbedring af miljøet i Europa ved at formidle miljøinformation til de politiske beslutningstagere og offentligheden. Naturhistorisk Museum, Aarhus, er Danmarks næststørste af sin art med millioner af dyr i sine samlinger. Museet beskæftiger ca. 35 forskere, formidlere, undervisere, konservatorer og administrative medarbejdere. Museet fremmer naturhistorisk forskning og formidler videnskabens resultater.

Det Konservative Folkeparti, Hjørring kommune - Stand 53 Det Konservative Folkeparti, der i respekt for naturen kæmper for sundhed, tryghed og fællesskab.

Detaljer

Vores kommune ligger i nogle af de smukkeste omgivelser i Danmark. Vi har store grønne skove, lange sandstrande, flotte enge og marker – en smuk og ren natur. Vi har en forpligtelse til at bevare naturen, i første omgang for naturens egen skyld, i anden omgang, så borgere og turister kan nyde den for altid. Hvordan det skal lykkes, det glæder vi os til at tale med dig om, når vi mødes ved Det Konservative Folkepartis stand.

Enhedslisten - de rød-grønne - Stand 50 I Enhedslistens bod kan du blive klogere på ulve, deltage i ulvequiz eller nyde naturens spisekammer

Detaljer

I Enhedslistens stand kan du blive klogere på ulve og deltage i ulvequiz eller smage på nye sider af naturens spisekammer. Kig også forbi til en snak om naturen og hør om og debatter Enhedslistens visioner for naturen

Folkekirken - Stand 46 DER ER HÅB I folkekirkens stand kan du møde repræsentanter for Folkekirken med et budskab om håb.

Detaljer

Folkekirken råder over store naturaraler og er desuden ansvarlig for driften af de fleste af landets kirkegårde. Derfor kan du på Folkekirkens stand bl.a. se forskellige bud på nye og gamle begravelsesskikke, og du kan give dit eget bud på, hvordan du selv tænker om din begravelse. Desuden kan du få en snak om hvordan den kristne tro kan spille ind, når vi snakker om naturen - både i fortid og fremtid.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse - Stand 43 Forsvaret forvalter omkring 30.000 ha i Danmark, som flere steder byder på unikke naturværdier.

Detaljer

Forsvarets skyde- og øvelsesterræner anvendes til militær uddannelse, men samtidigt udgør arealerne nogle af de største og bedst bevarede naturområder i Danmark. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse varetager drift og pleje af ca. 33.000 hektar. Når soldaterne træner, har de behov for varierende natur, og derfor giver militærnatur ofte nogle gode forhold for dyr og planter. På Ejendomsstyrelsens stand kan man se et pansret køretøj og møde en soldat. Der er også en billedudstilling af militærnatur og man kan høre, hvordan og hvorfor uddannelse af soldater går hånd i hånd med at tage vare på naturværdier. De fleste af Forsvarets arealer er åbne for offentligheden i dagtimerne, hvis ikke der foregår øvelsesaktiviteter.

Friluftsrådet - friluftsliv for alle - Stand 57 Friluftsrådet er paraply for 85 organisationer og arbejder for at forbedre rammerne for friluftsliv.

Detaljer

På Friluftsrådets stand kan du blive klogere på regler og muligheder i naturen gennem quizzer og sjove aktiviteter. Vi får også besøg af flere ordførere, der svarer på spørgsmål om mulighederne for at komme ud i naturen. Du kan også snuse til alt det andet Friluftsrådet arbejder med, og møde repræsentanter fra det lokale friluftsråd i Vendsyssel. Mød også Dansk Vandrelaug eller tag en tur ud i naturen med dem.

Fødevarestyrelsen - Stand 29 Kom og mød Fødevarestyrelsen og hør blandt andet om dyrevelfærd, dyrevelfærdsmærker og forsøgsdyr.

Detaljer

Kom og mød Fødevarestyrelsen og hør blandt andet om dyrevelfærd i landbruget, forsøgsdyr og alternativer og dyrevelfærdsmærker. Vi har taget det helt nye, gratis undervisningsmateriale med til grundskolen, der handler om dyrevelfærd for produktionsdyr. Find blandt andet ud af, hvorfor det giver høns velfærd at sidde på en pind og sove og om grise virkelig bygger en rede - ligesom fugle? Om det er rigtigt, at alle danske køer kan få børste pelsen inde i stalden? Og hvad er det nu, hjerterne i dyrevelfærdsmærket står for og hvor mange produkter kan du egentlig købe, som er dyrevelfærdsmærket? På standen kan du også møde Danmarks 3R-Center, der kan fortæller dig alt om forsøgsdyr - og hvilke alternativer der findes. 3R-Centeret har også taget deres gratis undervisningsmaterialer med.

Gads Forlag og Trap Danmark - Stand 49 Naturfredning, urfugle eller de danske kyster? Bliv inspireret af bøger om naturen hos Gad og Trap.

Detaljer

Set i et globalt perspektiv er Danmark et lille fladt landbrugsland, men zoomer man ind, rummer landet et varieret landskab med en rig natur og et særligt plante- og dyreliv. Historierne om Danmarks natur og landskab er utallige - og mange af dem findes i værker fra Trap Danmark og Gads Forlag. Vi udgiver bøger til enhver, der elsker naturen: om kyster og klinter, om naturfredning og urfugle - og i alle egne af landet. Vi ønsker at inspirere vores læsere til selv at gå på opdagelse i den danske natur og i landskabet, og vi ønsker at skabe debat om naturens muligheder og udfordringer. Kom og mød os og hør, hvad vi udgiver - og hvorfor.

Green Square - Stand 26 På Green Square kan du møde Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning fra Københavns Universitet

Detaljer

Mød os i Green Square og vær med til at sætte naturen og måden, vi bruger den på, på dagsordenen. Green Square er udgangspunkt for en række aktiviteter, som Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN) ved Københavns Universitet står for. Ud over at møde IGN, vil du også kunne møde Center for Børn og Natur samt en række af centrets partnere. Studerende fra Skovskolen vil sørge for, at der løbende er brænde på bålet, kaffe på kanden og aktivitet på pladsen. Du kan få informationer om vores uddannelser inden for Geovidenskab og Naturforvaltning og møde forskere og høre om deres forskning.

Gyldendal - Stand 25 Mød forfattere og redaktører fra Gyldendals naturbogsredaktion og se et udvalg af vores naturbøger.

Detaljer

Mød forfattere og redaktører fra Gyldendals naturbogsredaktion og se et udvalg af vores mange naturbøger. Kig indenfor til en snak med udvalgte forfattere om alt lige fra naturoplevelser som mentale vitaminer og medicin til de danske skoves tilstand og fremtid, rejser i vildmarken med kano og kajak, livet under overfladen i vandløb, søer og hav og meget, meget mere.

Havkajakroerne - Stand 55 Mød Havkajakroerne og vores gæster og få indblik i havkajkroning, overnatning på tur og oplevelserne

Detaljer

Havkajakroerne deltager for første gang på naturmødet og vi glæder os til at videregive vores begejstring om havkajak og de fantastiske oplevelser dette giver! Vi har inviteret vores medlemmer til at kigge forbi med deres kajakker. Vores gode venner: Erik B. Jørgensen, Tue Olesen, Jesper Tilsted og Lars Gram kigger forbi og giver indblik i havkajaklivet, livet på tur, muligheder for dygtiggørelse, grej, sjov i bølger mv. BTI Havkajak, der har hjemsted på stranden i Tversted vil også være både på standen og på explorer på stranden, hvor det er muligt at prøve en tur i havkajak, hvis vejret tillader det. Vi har medlemmer, der har gennemført det såkaldte Rød/ Hvide bånd, turen igennem Danmark, som kan fortælle om planlægningen, oplevelserne og hvordan man lever i naturen på sådan en tur.

Hjørring Kommune Arena - Stand 41 Kom og møde de forskellige aktiviteter der foregår i Hjørring Kommune

Detaljer

Hjørring Kommune har stort fokus på naturen i alle vores forvaltninger. Kom deltag i vores aktiviteter, skriv i vores naturgæstebog og få en snak med forvaltningen. Hør om hvordan naturen er til stede – ikke kun i naturforvaltningen, men også i forvaltningen af sundhed, håndteringen og udnyttelse af vand, bebyggelse og i den grønne omstilling.

Hjørring Vandselskab A/S - Stand 22 Velkommen i debatteltet til tre dages dialog og diskussion om basis for alt liv - VAND.

Detaljer

Vi snakker om vand - for meget, for lidt og forurenet vand. Vi snakker om vand - på lokalt, glokalt og globalt plan Vi snakker om vand - i dag, i morgen og i fremtiden. Hjørring Vandselskab A/S ridser temaerne op i debatteltet og spørger dig, hvad du forventer dig af fremtidens vand. Vil du for eksempel acceptere vand med medicinrester? Højere grænseværdier? Vand med nitrat? Vi skuer også ud i verden og kigger nærmere på FNs nye Verdensmål. Vi hører om globalt vand gennem flygtninge og migranter og taler med danske eksportvirksomheder, der redder liv. Endelig inviterer vi eksperter indenfor til en snak om verdens vand i morgen. Uden vand intet liv! Derfor bliver vi nødt til at diskutere, hvad vi forventer af vores vand i fremtiden. Kom og vær med - bland dig i dit vand!

JA og DSL - Stand 10 JA og DSL er fagforeninger og faglige fællesskaber.

Detaljer

DSL er fagforening og fagligt fællesskab. Mød os på standen og vær med til at debattere professionel naturforvaltning. Vi inviterer til speeddating om emnet, som belyses fra tre forskellige vinkler - en ny hver dag med forskellige debattører: 1. Professionel naturforvaltning i praksis uanset tidens mode. 2. Natursyn - valget og dets betydning. 3. Taler vi samme sprog i naturdebatten? JA er et fagligt fællesskab og en fagforening for kandidater inden for natur, miljø og fødevarer. JA fremmer den faglige tilgang til globale og lokale udfordringer. Vi fokuserer på: Natur: Skal vi forsøge at bekæmpe invasive arter? Miljø: Der falder mere regn, og havene stiger. Hvad gør vi af vandet? Fødevarer: Produktionen af kød er en miljøbelastning. Spørgsmålet er, hvordan vores kost skal se ud fremover?

Johs. Hejlesen - Stand 4 Kom om bord på snurrebådfiskerifartøjet, Johs Hejlesen, og få en sejltur rundt i Hirtshals havn.

Detaljer

Fartøjet er bygget på Hans Svendsen’s Skibsbyggeri i Hirtshals og afleveret til fiskeskipper Aksel Hejlesen i 1962 som ”HG 159 Johs. Hejlesen”, og er sandsynligvis det sidste hæk-byggede fiskefartøj (haj-type) der er bygget på dansk værft. Skrog: Kravelbygget, Eg på Eg, med dæk af Yang. Tonnage: 17 B.r.t. Motor: 6 cyl. Volvo fra 1990. Kendingsbogstaver:”5QTV” Oprindelig havde fartøjet dam. Denne er udtaget i 1972 og indrettet som lastrum. Fartøjet har altid været anvendt til snurrevodsfiskeri, og har frem til 2003 haft 4 ejere, alle fra Hirtshals. Tilkendt ophugningsstøtte og taget ud af fiskeriet pr. 1 december 2002. Efterfølgende er fartøjet erklæret ”historisk bevaringsværdigt” af Danmarks Skibsbevaringsfond, hvilket betyder at skibet kan bevares, men ikke må anvendes til fisker

Junior-Geologerne - Stand 56 Kom og hør om et nyt og anderledes undervisningstilbud i geologi til skoleelever i landets kommuner

Detaljer

Junior-Geologerne er et geologiforløb til udskolingselever, som har til formål at højne fagligheden og binde skolens obligatoriske naturfag sammen i ét. Geologi er læren om jordens undergrund, ressourcer og forhistorie og byder på en masse spændende fortællinger om vores dynamiske planet. Det er derfor velegnet til at øge elevers interesse for en fremtidig bæredygtig ressourceforvaltning. I Junior-Geologerne modtager eleverne ude-undervisning på et fagligt højt niveau, samtidig med at de selv bliver sat til at grave og undersøge. Projektet er nystartet og vil via et pilotprojekt i Helsingør Kommune udvikle undervisningsmateriale, guide og remedier til naturvejledere samt lærere. På standen kan du høre mere om projektet samt om, hvordan skoleelever i din kommune kan blive Junior-Geologer.

KIMO Danmark - Stand 48 KIMO Danmark er et netværk af kystkommuner som samarbejder for at skabe et renere hav- og kystmiljø.

Detaljer

Besøg vores stand og høre nærmere om KIMOs samarbejde for at beskytte havmiljøet. Kommunernes Internationale Miljøorganisation er et nationalt og internationalt netvæk som har mål om at bevare og forbedre havmiljøet. Vi repræsenterer kystkommunerne. Vi viser resultater fra projekt "Plastfrit Hav - bænken og skraldespanden". Projektet har formål om at skabe værdi i det plast som skyller op på Danske strande. Plastaffald bliver genanvendt som en råvare som kan indgå i nye produkter. Kom og afprøve bænken fremstillet af havplast. Vi fortæller om Interreg projekt Ren Kystlinje. Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt og Thisted kommuner samarbejder med Norske og Svenske partnere om at skabe innovation indenfor Opsamling, håndtering, bortskaffelse og genanvendelse af marint affald.

Kom ombord på forskningsskibet Havfisken (DTU) - stand 2 Oplev et forskningsskib indefra, og få et indblik i, hvordan hav- og fiskeriforskerne arbejder.

Detaljer

Havfisken er Danmarks Tekniske Universitets nyeste skib fra 2015. Skibet bruges til forskning i og overvågning af fiske- og skaldyrsbestande i de indre danske farvande. Havfisken er bygget som en moderne fiskekutter, men med laboratorie i stedet for lagerrum til fangsten. Ombord kan du se styrerum, fiskelaboratorie, kabys og messe og et af de kamre, som besætningen sover i. Desuden viser vi videooptagelser fra havbunden, og hvordan forskerne undersøger, hvor stor jomfruhummerbestanden Stand nr. 2

LandboNord - Stand 18 Kom og mød LandboNord på Naturmødet - vi ser frem til at få en snak med netop dig

Detaljer

LandboNord er på en og samme tid en rådgivningsvirksomhed og en landboforening med ca. 1200 medlemmer. På LandboNords stand kan du få en snak med en landmand, og det vil være muligt at se blomsterstriber. LandboNord samarbejder med Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund og Dansk biavlerforening for at hjælpe vilde dyr og insekter til at få bedre leveforhold og fødegrundlag. Derfor blev der i 2017 sået ca. 60 km. faunastriber, som udover at forbedre forhold for vilde dyr og insekter også forventes at øge biodiversiteten og gøre det nordjyske landskab smukkere.

Landbrug & Fødevarer - Stand 62 Landbruget forvalter en stor del af den danske natur. Kom og mød os

Detaljer

Landbruget forvalter en stor del af den danske natur. Kom og mød os

Landsforeningen Praktisk Økologi - Stand 23 Landsforeningen Praktisk Økologi er for alle, der ønsker en bæredygtig verden.

Detaljer

I Landsforeningen Praktisk Økologi tager vi hænderne op af lommen og gør noget praktisk – sammen og hver for sig. Glæden ved det praktiske folder vi ud i haven, i husholdningen, i samtalen – ja, overalt i hverdagslivet. Vi skaber netværk og samlingspunkter mellem mennesker, hvad enten vi drives af grønne visioner, lave leveomkostninger eller stor smag. Sammen udvikler og styrker vi den borgerdrevne økologi, den bæredygtige husholdning og grønne hverdagshandlinger. Landsforeningen Praktisk Økologi arbejder for mere liv – mere liv i haven, mere liv i maden og mere liv på kloden.

Miljøstyrelsen - Stand 17 Kom og oplev de invasive arter og hør om bekæmpelse, overvågning og deres skadesvirkning i naturen.

Detaljer

Kom og hør mere om hvilke muligheder der er for tilskud til vand- og naturprojekter samt Styrelsens arbejde med invasive arter. Hør mere om de invasive arters biologi og skadesvirkning i naturen. Få gode råd til hvordan du aktivt kan deltage i både overvågningen og bekæmpelse af de invasive arter og bliv klogere på hvordan man kan kende de invasive arter fra de hjemmehørende. Tilskudsenheden i Miljøstyrelsen stiller op til dialog og vejledning om til skud til privat skovrejsning, biodiversitetsskov, privat urørt skov samt offentlige vådområdeprojekter, lavbundsprojekter, og vandløbsrestaurering. Vi hjælper dig til at finde vej i tilskudsjunglen, så vi sammen kan skabe flere og bedre natur- og vandprojekter i hele landet.

Natur på tværs- en større og vildere natur i fremtidens Nordjylland - Stand 40 De nordjyske kommuner står klar med et bud på hvordan vi komme nærmere en vild natur i Nordjylland

Detaljer

De nordjyske kommuner vil bidrage med et indlæg til naturpolitikken om ”en større og vildere natur i fremtidens Nordjylland”. Vi har en fantastisk og storslået natur i Nordjylland, som vi skal være stolte af. Den er en af del af vores fælles identitet og største værdier. Men hvordan skal naturen udvikle sig i fremtiden? Hvad kræver naturen for at udvikle sig i postitv retning med biodiversitetsmål? Hvordan ser kommunerne muligheder for at bidrage? Kom og hør om, hvad naturen har brug for, hør den gode historie og bliv inspireret til at sætte naturen mere fri. Det har den brug for.

Naturens fonde - Stand 16 Mød naturens fonde Naturens fonde arbejder for at beskytte,udvikle og formidle Danmarks natur.

Detaljer

Mød naturens fonde Naturens fonde arbejder for at beskytte,udvikle og formidle Danmarks natur.

Naturstyrelsen - Stand 15 Vores fælles natur — kom ind til en snak om urørt skov, naturoplevelser og meget mere.

Detaljer

I Naturstyrelsens telt kan du deltage i quizzer og debatter om vores fælles natur. Få skærpet sanserne og nysgerrigheden for de forunderlige ting, du kan møde på en tur i de statslige skove og naturområder. Det kommer til at handle om fremtidens urørte skov, om hvordan vi skaber helt nye skove, og om hvordan vi sørger for gode rammer for friluftsliv og beskyttelse af naturen. Du kan blandt andet høre og lære om sommerfuglene i klitlandskabet ikke så langt fra Naturmødet. Hvordan lever sommerfuglene? Hvor kan man opleve dem? Og hvad gør vi for at skabe gode forhold for dem? Du kan også opleve Naturstyrelsens direktion stå for skud, når vi inviterer til debat i sofahjørnet.

Naturvejledning i Danmark - Stand 44 Naturvejledning skaber forståelse og indsigt i dansk natur blandt børn, såvel som voksne.

Detaljer

Naturvejlederforeningen inviterer indenfor til en verden af nysgerrighed og forundring, som kun naturen byder på i sin mangfoldighed. En lang række aktiviteter giver mulighed for en styrket naturforståelse. Standen er bemandet af en lang række naturvejledere fra hele landet og sammen vil deres stærke netværk bidrage med en alsidig introduktion til de mange styrker, kendskabet til naturen kan give.

PLAN Bi - Stand 5 PLAN Bi arbejder for VILDE BIER - den eneste langsigtede løsning for vores bestøvning.

Detaljer

Godt 230 arter af bier i Danmark er IKKE honningbier. Omkring 20 arter er humlebier, og over 200 er det, der hedder solitærbier. Hvis vi vil sikre, at også vores børn og børnebørn kan spise æbler, jordbær og andet godt fra have og hegn, så er vi nødt til at sikre, at der er bier til at bestøve træer, buske og urter. Vi kan ikke lægge alle vores æg i én kurv, og kun satse på honningbier - som er det, både Danmark, EU og FN lægger op til i disse år - at redde VILDE BIER ved at understøtte biavler-erhvervet. Men mange forskellige afgrøder kræver mange forskellige bier! Kun mennesket kan være så naivt at tro, at vi kan erstatter mere end 200 arter med én. Hjælp PLAN Bi med at redde vores VILDE BIER.

Plastic Change - Stand 9 Plastic Change er en miljøorganisation, der arbejder med at sætte fokus på plastikforurening.

Detaljer

Plastic Change er en dansk miljøorganisation, der arbejder internationalt. Vi skaber opmærksomhed om konsekvenserne af den voksende forurening med plastik i havet og miljøet i det hele taget. Vi arbejder med dokumentation, formidling, og løsninger, der skal sætte fokus på plastikforurening over for befolkningen, industrien og politikerne. Vi er ambitiøse, for udfordringen er stor. Om 10 år er mængden af plastik i havet fordoblet, og hvis vi lader stå til, overstiger plastikmængden i 2050 vægtmæssigt mængden af fisk. Plastic Change vil knække dén kurve.

Rambøll i gummistøvler - Stand 42 Rambøll arbejder for at naturens værdi kommer mere i spil i samfundet. Kig forbi og se hvordan.

Detaljer

Ud af Rambølls over 13.000 medarbejdere er der en lille gruppe som arbejder hårdt for at tilgodese naturen i alverdens planer og projekter, som følger med samfundets udvikling.Vi kortlægger grønt og gråt, stort og småt og forsøger at reducere påvirkninger på naturen men også at integrere natur i nye områder i byen og på landet. For naturens skyld og for menneskernes skyld. For os handler det om at sætte pris på naturen og om at få naturens værdi med i spil når der planlægges og træffes beslutninger og gennemføres projekter. Kom forbi, og se hvordan det er at arbejde for naturen som gummistøvlekonsulent!

SF - Stand 35 Kig forbi SFs hyggelige oase med quiz, debatter, events og forfriskninger.

Detaljer

I SFs hyggelige oase, kan du både få et lille hvil fra Naturmødets hektiske liv, med lidt forfriskninger, en snak eller en quiz - eller blive inspireret, oplyst og engageret gennem nogle af de spændende events og debatter, der vil blive afholdt i teltet. Bl.a. vil du kunne få en personlig snak med partileder Pia Olsen Dyhr (torsdag kl. 16-16.30), ligesom vi også har inviteret en række internationale gæster for at sætte den danske miljø- og klimaindsats i et internationalt perspektiv. Tjek den digitale kalender for de enkelte arrangementer.

Se og rør fisk fra havene omkring os (DTU) - Stand 1 Se de mange forskellige fisk, som DTU’s forskningsskibe fanger på sine togter – og rør, hvis du tør.

Detaljer

Kom tæt på nogle af de mange forskellige fisk og skaldyr, som forskningsskibene Dana og Havfisken får i nettet, når de er på togt. Vi åbner nogle af fiskene, så du kan kigge ind i dem, og viser, hvordan man finder ud af, hvor gammel en fisk er. Få også indblik i, hvordan de mange oplysninger om fiskebestandene, som Danmarks Tekniske Universitet indsamler, i sidste ende bliver til fiskekvoter. På standen kan du desuden se nogle af havets mindste og allervigtigste dyr, vandlopperne, som er føde for mange fisk og fiskelarver. Hvor der er vandlopper, er der tobis og brisling, og den viden kan fiskerne udnytte via digitale havkort, som gør det nemmere at målrette fiskeriet til gavn for både miljø og økonomi. Vi demonstrerer havkortene på standen.

Socialdemokratiet Hjørring - Stand 36 Socialdemokratiet ønsker en fremtid med balance mellem økonomisk vækst og hensyn til natur og miljø.

Detaljer

Socialdemokratiet deltager igen i år med et stort telt og naboskab med Socialistisk Folkeparti. Der vil være arrangementer og debatter med mulighed for at møde vores politikere om temaer som natur, miljø og en mere bæredygtig fremtid. Miljøet er under massivt pres. Klimaet forandrer sig hastigt. Vi bruger klodens ressourcer og forurener dens elementer i en grad, der hverken er etisk forsvarlig eller bæredygtig i forhold til fremtiden. Kan vi sikre vandkvaliteten og bevare mangfoldigheden af dyr og planter. Hvordan kan man politisk være med til at støtte og udvikle turisme og rekreative aktiviteter i naturen og samtidig forøge naturværdierne med trivsel for planter og dyr? Måske nye dyr, som vi kan gøre plads til? Kom og få en snak om netop det, du har på hjerte. Der er kaffe på kanden.

Spisekrogen - Stand 21 Besøg Spisekrogen! Her serveres der sandwich, flæskestegsburger og fish`n`chips samt drikkelse.

Detaljer

Velkommen i Spisekrogen! Melder sulten sig, kan I her købe sandwich, fiskefrikadeller, flæskestegsburger og fish`n`chips. Maden kan tages med på farten, men kan også spises her, med en kold øl eller sodavand. Der er også varm kaffe på kanden!

Statens Naturhistoriske Museum, Citizen science - Stand 28 Deltag i citizen science med Statens Naturhistoriske Museum og bliv en del af naturhistorien

Detaljer

Statens Naturhistoriske Museum arbejder intensivt med citizen science. I standen kan du finde inspiration og viden om en lang række projekter du selv kan deltage i - fra DNA til myrer, ørne og svampe. Uanset om du er børnefamilie, amatør-ekspert eller skoleklasse står museets eksperter klar til at fortælle og engagere dig i netop deres projekt. Ud over at deltage kan du også få et kik ind i forskningens maskinrum hvor du kan få et indblik i hvad data bliver brugt til samt de fremtidige perspektiver ved borgerdrevet videnskab.

Swarovski Optik - Stand 33 Verden tilhører dem, der kan se skønheden. Oplev øjeblikket! SEE THE UNSEEN. www.swarovskioptik.com

Detaljer

Verden tilhører dem, der kan se skønheden. Oplev øjeblikket! SEE THE UNSEEN. www.swarovskioptik.com

UCN - Stand 54 Natur- og kulturformidling

Detaljer

Natur- og kulturformidling

Venstre i Hjørring kommune - Stand 24

Detaljer

Venstre i Hjørring hejser flaget i Naturmødet i Hirtshals. Vores stand vil være befolket med lokalpolitikere og organisationsfolk fra Venstre, der gerne vil debattere balancen mellem natur og kultur, hvor der både skal være plads til rekreation og produktion.

Verdens Skove - Stand 52 I den vilde natur hænger død og liv tæt sammen - derfor sætter Verdens Skove fokus på ådsler.

Detaljer

Verdens Skove kæmper for vildere vidder i dansk natur med plads til biodiversitet, naturlig succession og intakte sammenhængende økosystemer. I den vilde natur hænger død og liv tæt sammen: Jo flere gamle træer, dødt ved og rådne dyr, jo bedre livsbetingelser for dyr og planter. Det er derfor nødvendigt, at vi i den danske natur giver plads til flere ådsler og dermed til den rige kadaverfauna, der knytter sig til ådsler. På Verdens Skoves stand på Naturmødet kan du derfor få oplysning om ådsler, deltage i debat om ådsler eller quizze om ådsler. Vi vil blandt andet sætte fokus på, hvordan vi praktisk set får plads til flere ådsler i Danmark - noget, der i dag er meget besværligt på grund af lovgivning, kulturelle konventioner og praktiske udfordringer.

Vestevent.dk - Stand 13 VestEvent er en outdoor virksomhed. Har matrikel i Nordjylland, men opererer over hele Europa.

Detaljer

VestEvent har siden 2008 arrangeret Events i naturen langs Vestkysten. Vi er specialister i aktiviteter, der matcher forholdene omkring Vesterhavet, og opererer med stor fascination af og kærlighed til den natur, der omgiver os lokalt og globalt. Vore tilbud er udarbejdet, så de kan tilrettes og tilgodese både private og erhvervsrettede interesser. De senere år har vi oplevet en stigning i erhvervsrettede henvendelser, og har derfor udvidet samarbejdet med vore partnere, så vi matcher efterspørgslen og muligheden for at lave interessante Events – hele året rundt, over hele Europa. Vestevent har indgået et samarbejde med Jon Jensen , vinder af "Alene i vildmarken" i 2017. Jon står for vores lejr og bush-craft del.Hør mere om hans oplevelser torsdag og fredag på vores stand.

Økologisk Landsforening - Stand 31 Hør om naturtiltag på økologiske gårde, få frø til bestøverne og smag lækkert naturkød!

Detaljer

Økologi og natur går hånd i hånd og kan i samspil skabe mere værdi fra mark til mund! Med de rigtige tiltag kan der skabes plads og grobund for både den økologiske produktion og for naturen. Hør hvordan på Økologisk Landsforenings stand. Her kan du høre mere om naturbeskyttelse og -pleje på økologiske bedrifter og om det økologiske liv for bestøvere og andre vilde dyr og planter. Deltag også i vores store konkurrence, få økologiske blomsterfrø til bestøverne i dit nærområde og smag dejligt kød fra økologiske naturkvæg. Se hele standens program på okologi.dk/naturmodet